A legjobb az volna, ha Pintér rendőrminisztériumához csatolnák az egészségügyet! Mégis más, ha ők kérdezik: sztrájkolgatunk? – Napi Lendvaiságok…..

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most csütörtöki gondolatait olvashatják napi visszásságainkról.

Annyira örülök

Mi csak itt töprengünk, vitatkozunk, gondolunk mindenfélét, de Gulyás Gergely végre megfejtette, miért vesztett az ellenzék. Hát azért, mert önálló egészségügyi tárcát akart. A kormányszóvivőin a miniszter ezzel a magvas elemzéssel örvendeztette meg hallgatóságát: az, hogy egészségügyi minisztérium kell, csak

„a baloldali kampány része. Meg is van az eredménye.”

Igaz, ami igaz. Más okot én sem tudok elképzelni. A fideszes szavazók nyilván azért voksoltak a kormánypártra, nehogy véletlenül legyen egészségügyi minisztérium. Átláttak a baloldali kampánytrükkön.

Például az is baloldali rögeszme lehet, hogy az embereket meg kell gyógyítani. Micsoda hülyeség!

Afelől is megnyugtatott, hogy külön oktatási tárca se lesz.

Még az kéne: nem lehet minden jelentéktelen feladatocskának saját minisztériuma.

Azt is elárulta: lehet, hogy az oktatásügy kiválik az EMMI-ből, de önálló, az nem lehet. Nem, nem soha! Szerintem a legjobb az volna, ha azt is Pintér rendőrminisztériumához csatolnák, mint az egészségügyről rebesgetik. Végre rend lenne, az iskolaőrök úgyis ott vannak már, éppen csak az igazgatók fölé kell helyezni őket.

Mégis más, ha ők kérdezik: Sztrájkolgatunk? Sztrájkolgatunk?

Demeter Szilárd hirtelen büszke lett a magyar kultúrára

„Egy körülbelül 40 milliós nemzetnek megfelelő kulturális termékcsomagunk van”.

Ugyanő nemrégiben azt közölte, hogy a magyar irodalom 80 százalékát kukába kell dobni.. Feltételezem, nem épp az irodalomra pikkel, hanem hasonló arányszám szerint ítéli meg a többi művészeti ágat is. És még így is 40 milliós nemzetnek megfelelő a maradék termés!

Na most képzeljük el, hogy egy engedékeny pillanatában Demeter mégiscsak zöld utat ad a kultúránk 100 százalékának. Ez esetben már nem egy 40, hanem egy 200 milliós nemzetnek megfelelő kulturális termékcsomagunk lenne!

Mégiscsak igaz: Ceylon, Kuba, Celebes, magyar volt és magyar lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük