Kunetz doktor: ha a miniszterelnök úr tényleg igazi punk lenne, akkor Müller Cecíliát tenné be Kásler helyére!

Gulyás Gergely ma kijelentette, hogy nem lesz önálló egészségügyi tárca. De miért is lenne akkor, amikor nagyon úgy fest igény sincsen rá – kezdte Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő bejegyzését reagálva a ma bejelentettekre.

„Igaz, hogy a miniszterelnök úr,

teljes védőfelszerelésben (amikor az egészségügyi személyzet számára az FFP 2-es maszkok biztosítása is komoly kihívást jelentett), levizitelte az üres intenzív osztályokat. Majd majdnem napra pontosan megjósolta, hogy 2020. május 3-án lesz a koronavírus járvány tetőpontja, amit még cirka négy brutális hullám követte, immár több, mint 46 ezer elhunyttal, a világ egyik legrosszabb járvány elleni intézkedéseivel megfűszerezve.

És az is igaz,

hogy már L. Simon László is értesült arról, hogy teljesen szétverte a miniszterelnök úr a segédeivel az egészségügyi ellátó rendszert, a várólistákról nem is beszélve.

Mégis nekünk ez megfelel, sőt kell!

Így amennyiben a miniszterelnök úr tényleg igazi punk lenne, akkor Müller Cecíliát tenné be Kásler helyére. Sőt hozzácsapná még a Paprika Tv mellett a Május 1 Ruhagyárat is!”

Háttér

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kizárta, hogy önálló egészségügyi minisztériumot hozzon létre az új kormány. Tegnap jelent meg a hír, amely szerint önálló egészségügyi minisztérium létrehozását szorgalmazza a Magyar Orvosi Kamara.

Ugyanakkor Gulyás Gergely szerint az önálló egészségügyi minisztérium a baloldal kampányának volt része.

Az egészségügy esetleges átalakításával kapcsolatban a csütörtöki Kormányinfón azt is elmondta, hogy az egészségügy átalakítása már elkezdődött, az Orvosi Kamarával együttműködésben, „nemzeti egyetértés” övezte a döntést (ez alatt arra gondolt, hogy még az ellenzék is támogatta az orvosi béremeléseket).

Gulyás megköszönte a Kamara együttműködését, szerinte a szervezet együttműködő volt, és a kormány – a megalakulás után – is nyitott lesz minden javaslatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük