Sorting by

×

Orbán Viktor olvasatában így zajlott a pápalátogatása

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, Orbán Viktor csütörtökön megejtette újra-regnálása első vizitét, ami a Vatikánba vezetett, ahol Ferenc pápa fogadta Őt.

Testtartásából ítélve megtisztelve érezte magát….

“Miniszterelnöki látogatás a Vatikánban. Találkozó Ferenc pápával.”

A magyar történelem logikájából az következik, hogy Magyarország megkülönböztetett módon tekintsen a kereszténység központjára, a Vatikánra és a Szentatyára

– hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának nyilatkozva. Hozzátette hozzátette:

“nagy magyar tradíciót folytatott”

azzal, hogy választási győzelmüket követően a Szentatya meghívását fogadta el elsőként. Kiemelte:

ennek különös jelentőséget ad a háború, hiszen a Szentatya közismert arról, hogy a béke érdekében mozgósítja befolyását és Magyarország is azt az álláspontot képviseli, hogy minél hamarabb béke legyen.

“bíztatóan pozitív válasz”

Orbán Viktor kérdésre válaszolta közölte: a találkozón hivatalosan is meghívta Ferenc pápát egy magyarországi látogatásra a következő év során, amire – mint mondta –

“bíztatóan pozitív választ” kapott.

A kormányfő szerint szóba került az is, hogy népességarányosan Magyarország fogadta be a legtöbb – 640 ezer – menekültet Ukrajnából, sőt befogadta azokat a diákokat is, akik nem ukránok, de Ukrajnában tanultak és most valószínűleg Magyarországon tudják majd folytatni tanulmányaikat.

“Minden idők legnagyobb humanitárius akcióját bonyolítjuk. Ez elismerést és tiszteletet vált ki mindenhol a világban”

– hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint ezt a Szentatya is megemlítette és arra bíztatott, hogy “ezt a jó szokásunkat ne adjuk föl”.

“Mi mindannyian azt gondoljuk itt Rómában, a Vatikánban is és Budapesten is, hogy a korunk legfontosabb közössége a család. Ez a végső mentsvár és a végső menedék a modern ember számára, ezért minden erőnket annak érdekében kell mozgósítani, hogy ezt a közösséget, a modern kor legfontosabb emberi közösségét, a családot megvédjük és megerősítsük, és ebben számíthatunk a Szentatyára”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.