Karácsony Gergely: adalék ahhoz, hogyan működik kis hazánkban a propaganda-média!

Tegnap három órát töltöttem a János Kórház traumatológiáján, a feleségem ugyanis eltörte a lábát és új gipszet kapott. Még ki sem léptünk az ajtón, amikor már ott volt az e-mail fiókomban az alábbi üzenet – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely közösségi oldalán.

„Tisztelt Sajtóosztály!

Információink szerint a főpolgármester úr kerékpározás közben balesetet szenvedett és kórházba került. Szeretnénk megkérdezni, hogy milyen állapotban van, a sérülései mennyire súlyosak, illetve jelenleg munkaképes állapotban van-e.”

Későbbi kérdésekből kiderült, hogy valóban a János Kórházban látott valaki. Ebből is látszik, hogy:

1) Bárhova megyek van egy hazájáért aggódó állampolgár, aki fontosnak érzi, hogy erről tájékoztassa a propaganda-médiát. Mondjuk például, ha a választás előtt 50 nappal (de durva!!!) elmegyek 3 napra Lengyelországba, vagy ha – idézem – „a nagy fekete kerékpárommal” (nagyon ijesztő!!!) megjelenek egy bringaboltban.

2) Ha kórházban vagyok, akkor természetesen csak én lehetek bajban, hiszen köztudottan alkalmatlan és teszetosza vagyok. Valamint természetesen diktátor is, de ez most nem ide tartozik.

3) Ha balesetet szenvedtem, akkor az természetesen nem lehet más, mint kerékpáros baleset, hiszen köztudottan autósüldöző kerékpáros vagyok. Valamit természetesen valójában nem is vagyok az, hiszen például a köztévébe is autóval mentem, de ez most szintén nem ide tartozik.

4) És ha balesetet szenvedtem, akkor nem tudom ellátni a feladataimat, ami azért súlyos kérdéseket vet fel, illetve mégsem, hiszen úgyse csinálok semmit, lásd 2-es pont.

Drága propagandisták!

Köszönöm az érdeklődésüket, jól vagyok és a feleségem lába is szépen javul!

UI: Ezúton szeretném megköszönni a kórház minden munkatársának a munkáját, mindenki nagyon kedves és szakszerű volt.”

A kommentekből….

„Kedves Karácsony úr! Ugye tudja, hogy van olyan német tulajdonú bulvárlap, ami az ilyen fotókért 10 ezret fizet. Sajnos ezzel jár a közszereplők élete… Senki nem kényszeríti rá, vissza is mehet kutatónak vagy egyetemi tanárnak (ja nem, ahhoz kéne nyelvvizsga is)…” – sietett Deák Dániel Megafon-képzett Fidesz-megszólaló 3-szor is megmagyarázni, hogy „merre-meddig”.

A fentiekről bejegyzése is született:

„csodálom a türelmet. Ennyi szekatura után is ilyen cikket tud írni és nem küldi el őket melegebb éghajlatra. Feleségének gyors gyogyulasat Önnek kitartást és sok erőt kivanok”

„A humorérzéke páratlan”

„A vigyorgó gombot tényleg csak azért nyomtam meg mert roppant szórakoztató írás ,bár egy agymosott propagandistának túl bonyolult a sok pontba szedett és ide oda hivatkozó okfejtés miatt.”

„Örüljön hogy nem a nőgyógyászaton látták… Jobbulást a feleségének!”

” Gratulálok a szellemes íráshoz kedves Gergő. Jobbulást kívánok a kedves feleségének és kitartást a méltatlan kritikák elviseléséhez.  A Liget projektet sem szabad feladni, meg kell akadályozni mindenképpen a budapestiek akarata elleni (!) beépítést!!!!”

„Ez nagyon ott van! Egyébként csodálom, hogy még nem betegedett bele, ebbe a szeka- túrába.”

Kapcsolódó

One thought on “Karácsony Gergely: adalék ahhoz, hogyan működik kis hazánkban a propaganda-média!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük