Hétfőn akár már két tucat jógázónak is lehet órát tartani a Margitszigeten

Látszólag teljes képtelenség a cikk címében tett állítás, ám ha jobban megnézzük a legújabb kormányrendeleteket kiderült, hogy a kijárási korlátozás és egy ilyen jellegű jógaóra megtartása nem ütközik egymással.

Hogyan lehetséges ez, tenné fel a kérdést a költő

Orbán kedvenc szófordulatával élve, a “helyzet úgy áll”, hogy a kormánynak sikerült két egymással teljesen ellentétes rendelkezést megalkotnia.

Nézzük az elsőt!

Budapesten és Pest megyében is marad a kijárási korlátozás

A kijárási korlátozás Budapesten és Pest megye területén fennmarad május 4-től a Magyar Közlönyben péntekre virradó éjszaka megjelent kormányrendelet értelmében.

“Az intézkedések szerint hétfőtől országosan – Budapest és Pest megye kivételével – megszűnik a kijárási korlátozás.

A rendelet értelmében mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (védőtávolságot) tartani.

Az üzletekben és a  tömegközlekedési eszközökön mindenki köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatók lesznek.”

Magyarország egész területén lehet edzeni, lehetnek zárt kapus események hétfőtől

“Az edzések engedélyezése a sportegyesületek által szervezett tréningekre éppúgy vonatkozik, mint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport tevékenységek céljából végzett tréningekre.”

Szóval a kijárási korlátozás Budapesten és Pest megye területén fennmarad, ám az ország egész területén engedélyezik a szabadidős sportot, sőt a tömegsportot is.

Ez több, mint elképesztő

Szóval hétfőn akár a Margitszigeten is lehet tartani jógaórát, a Normafánál nyugodtan edzhetnek az amatőr frizbisek, míg a Millenárison feltűnhetnek a capoeirázók.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük