Heti tüntetéskalendárium

A sort hétfőn Cegléd kezdi, ahol az Elegünk van! csoport a múlt heti forgalomlassító autós demonstrációk után január 14-én, 16-án és 18-án is hasonló akciókat szervez, mindhárom alkalommal háromnegyed négykor indulnak a Mozdony utca végén lévő piactól.

Január 16-án 17:30-tól Székesfehérváron már második alkalommal lesz demonstráció (az első tüntetésen több mint ezren voltak, ami kifejezetten nagynak számít a város viszonylatában), a mostani megmozdulást is a Hajrá Fehérvár csoport szervezi a rabszolgatörvény és a kormányzati médiatúlsúly ellen. Mint írják:

„Üzenjük meg közösen: Székesfehérvár ellenáll!”

Szentmártonkáta és Nagykáta között január 17-én reggel 9 és 12 óra között lesz félpályás útlezárás, ezt a Civil Ellenállók Szentmártonkáta csoport szervezi.

Január 18-ra a Yellow Vest HUN csoport hirdetett félpályás útlezárást Budapestena Váci útra, a Westend elé, méghozzá a délutáni csúcsforgalom idejére (16 és 22 óra közé). Azért ide, mert „ egy igen fájó ponton fog ütni”.

A legsűrűbb napunk egyértelműen a szombat lesz: január 19-én rengeteg vidéki városban tartanak majd tüntetést.

„Álljon le az ország!” – mondta Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke január 5-én Budapesten, az év első nagy tüntetésén. És így is lesz, legalábbis több mint tucatnyi városban, ezen a napon 15 órakor ugyanis egy időben, de rengeteg helyen kezdődik tiltakozás az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottsága (OSZD) szervezésében.

Lesz demonstráció:

Budapesten élő közvetítéses körkapcsolás lesz a vidéki demonstrációkról a Clark Ádám téren, de van aznapra bejelentett tüntetés is, amelyet azonban nem az OSZD szervez, hanem magánszemélyek. Vonulás is lesz, a programról itt lehet tájékozódni.

És nem csak a vidék mozdul meg, külföldön is több helyen lesznek aznap demonstrációk:

StuttgartbanDublinbanMünchenben és Bécsben január 19-én, Berlinben pedig január 20-án.

(forrás: merce.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük