Hittérítő a kormány zsoldjában – Súlyos veszélyek fenyegetik gyermekeinket az óvodákban

Az idén júliusban a kormány új szerződést kötött a Hit Gyülekezete nevű egyházzal. Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes, egyházügyekben felelős miniszter szerint ez a szerződés „emberöltőkre, méltányosan, részletekbe menően” rendezi mind jogilag, mind anyagilag „a Hit Gyülekezete helyzetét, szerepét” és társadalmi szerepvállalását.

A támogatás sok százmilliós összegéről nincs hír

A szerződés „a méltányosság jegyében” rögzíti, hogy a Hit Gyülekezetét társadalmi feladatellátásához az állami és önkormányzati intézményekkel teljesen azonos támogatás illeti meg. Vagyis a Hitgyüli pénzt kap a kormánytól, szép summácskát. Az összeg, amelyről legutóbb 2017-ben értesülhetett a közvélemény akkor 750 millió forint volt. A jelenlegi támogatás összegéről nincs információnk, de a kisegyházat

„az állami és önkormányzati intéz-ményekkel teljesen azonos támogatás illeti meg.“

Elmondható tehát, hogy a Hit Gyülekezete és annak főpásztora is a kormány és a Fidesz-KDNP zsoldjában téríti a népeket az igaz hit útjára.

Közéleti maszatolás

Ami a HGY társadalmi szerepvállalását illeti, annak jeleit markánsan láthatjuk az ATV egyik-másik közéleti-politikai adásának színeváltozásában, amennyiben a műsorokban a korábban megszokott ellenzéki hangsúlyok mellett mind gyakrabban felbukkan a maszatolás, a hallgattassék meg a másik fél követelménye akkor is, amikor a tények önmagukért beszélnének. 750 millió forint (s ami még mellé jött) igen súlyos érv a kormány igazának újabban ismétlődő támogatása mellett. Az pedig, hogy Németh Sándor főlelkész némi gyanúra okot adó módon lett fő tulajdonosa az ATV-nek, magyarázattal szolgál a tévé hangnemváltására. Hanem ez az ő dolguk. Ámde az, hogy a katolikus egyházból kivált csoport vezető hittérítője (kormánypárti hátországával) már a szélsőjobb erkölcsi támogatását is vállalja, az túlmutat a kisegyház társadalmi szerepvállalásán.

<< A Városi Kurír legfrissebb hírei >>

Hit, remény, szeretet, Meseország

Németh Sándor nemrégiben a Hit Rádióban a Mese-ország mindenkié c. mesekönyv kapcsán súlyos aggodalmát fejezte ki – olyan módon, hogy az (a 444-ben csoportosított pontonként) azonnali kommentárt kíván:

NS: – Ha nem helyezik a gyerekeket a homoszexuális propagandával szemben védelem alá, akkor nagyon meggondolandó, hogy érdemes-e gyermekeket vállalni!.

(Ez az állítás ebben az összefüggésben elég vaskos ostobaság NS úr! Mellesleg pedig az a könyvecske mesekönyv, nem több! És biztosan nem propaganda!)

NS: – Nem korrekt, hogy a keresztények arra jók, hogy gyereket vállaljanak és nagy-családokat hozzanak létre, de nem biztosítják a jogukat, hogy keresztény nevelésben és tanításban részesítsék a gyerekeiket.

(Újabb ostobaság! Az Alaptörvény is rögzíti, hogy bárkinek joga van bármely erkölcsi-vallási rend szerint gyermeket nevelni, a keresztényeknek is! És ez a gyakorlatban is így van.)

NS – Azzal élnek vissza, hogy a gyerekeket kötelező óvodába-bölcsődébe íratni.

(Kik élnek vissza? A mások? A másságukat vállalók? A szegények és a menekültek? És mivel? Miként? Ön szerint az állami óvoda talán az ördög grasszálásának színtere? Ide minősítésként az ostoba szónál már erősebb kifejezés kelletik!)

NS – A kormány családtámogatási politikája megbukik, ha a keresztény szülők észre-veszik, hogy a kulturális forradalom számára vállalnak gyereket.

(Ez a csúcs! Megható ez az aggodalom a kormánypolitika esetleges kudarca miatt, de legkevesebb dőreség holmi kulturális forradalmat emlegetni, amely gátja lehetne a keresztény szaporulatnak.)

Hova fogy a magyar?

NS – Szembe kell nézni vele, hogy az így keletkező népességkiesést csak migrációval lehet pótolni.

(Ebben viszont van némi ésszerűség, ha talpára állítjuk a gondolatot, amennyiben elfogadjuk, hogy Magyarországon a népesség megállíthatatlannak látszó fogyásának egyik ellenszere a gondosan ellenőrzött migráció lehet. De NS úr aligha erre gondolt panaszában.)

NS: – Pszichológusok mellett a médiában lelkészeket, teológusokat is meg kéne szólaltatni, mert ők legalább annyira kompetensek.

(Szólnak ők éppen eleget a szószékről, s olykor nyilatkoznak is a médiában, mert a tekintélyes egyházaknak van véleménye közügyekben, s azt a papok el is mondják. Ferenc pápa például rendszeresen nyilatkozik a világ szegényei, elnyomottai, a szeren-csétlen menekültek gondozásáról, befogadásáról, támogatásáról – keresztényi szel-lemben. Veres püspök úr is sokat nyilatkozik, s olykor nem ért egyet a Szentatyával. Hát Ön, főlelkész úr?)

Hit

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük