Hol a legjobb ma a nyugdíjasnak lenni?- Nem Magyarországon

Egy új jelentés szerint Finnország, Dánia és Hollandia jár élen a nyugdíjasok megbecsülésében, életfeltételeik biztosításában. +gy szóval ott a legjobb nyugdíjasnak lenni. Magyarország a 105-ös lista szerény 50. helyén végzett. 

“Nyugger” világ

Körülbelül 901 millió ember él világszerte, akik legalább 60 évesek. 2050-re ez a szám eléri a 2,1 milliárd embert, vagyis a világ népességének 21,5% -át.

Egy nemrégiben végzett globális tanulmány 105 országot vizsgált meg annak érdekében, hogy meghatározzák az idősebb felnőttek számára legmegfelelőbb országokat. Ezekbe az országokba a világ 60 éves és idősebb népességének több mint 92% -a él. A rangsorolást az alapján végezték el, hogy az egyes országok mennyire sikeresek hét kategóriában:

 • átlagos élettartam
 • egészségügyi mutató
 • biztonsági mutató
 • boldogság index
 • megélhetési költségek
 •  ingatlanárak
 • nyugdíjkorhatár.

A legjobbak

A kutatók feltárták a világ tíz legjobb helyét az életkor szerint. Az éllovas Finnország, Dánia, Hollandia, Svájc és Ausztrália volt, a sorrend:

 1. Finnország
 2. Dánia
 3. Hollandia
 4. Svájc
 5. Ausztrália
 6. Ausztria
 7. Kanada
 8. Norvégia
 9. Új Zéland
 10. Spanyolország

A lista alja

Időközben Irakot a CEOWORLD magazin szerint a világ legrosszabb országaként ismerték el az idős emberek szempontjából, míg Kenya és Ukrajna a második, a harmadik helyet. Összességében a világ 10 legrosszabb országa:

 1. Irak
 2. Kenya
 3. Ukrajna
 4. Venezuela
 5. Kambodzsa
 6. Nigéria
 7. Irán
 8. Egyiptom
 9. Namíbia
 10. Dominikai Köztársaság

Magyarország a mutatók összesítése után a magazin szerint az 50. helyen végzett. Lenne tehát még min javítani, akár a honi pesztizs beruházások, vagy a korrupciós ráta rovására is.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük