Hol komposztálóedény, hol krumpli – dúl a szavazatszerzési akcióterv végrehajtása

A Fidesz nagyon belehúz, hogy az október 13.-i önkormányzati választáson megőrizze jelenlegi pozícióit. Az ellenfelek gyalázása mellett közpénzből finanszírozva minden eszközt felhasználnak a választók megnyerésére.

A Fidesz komposztálóedénnyel támad

Debrecenben éppen a választások előtti hetekre ütemezte az önkormányzat a lakosság számára meghirdetett pályázat “nyerteseinek”, a 300 literes komposztáló edények átadását, természetesen “ingyen” Érdekes módon az őszi osztást megelőző sajtótájékoztatón a Fidesz három önkormányzati képviselője, Balázs Ákos, Papp Viktor és Türk László jelentette be, hogy házi komposztálót kaphatnak azok a cívis városi polgárok, akik igénylik. Hozzátették, azok számára, akiknek nincs lehetőségük az internetes regisztrációra, az egyéni önkormányzati képviselők fogadóóráikon is segítenek kitölteni az igénylőlapot. /Forrás: dehir.hu, 2019.09.04. 16:05 | Frissítve: 2019.09.06. 08:45/

Az átadás is méltó körülmények között történt

A városi pletykafészkek szerint az átadáson ott volt a maga teljes valójában a választókerület fideszes önkormányzati képviselőjelöltje /eleve választókerületenként lett az akció meghirdetve/, majd mikor átvette a pógár a kukát, akkor pár lépésre az orra alá dugnak egy papírt, megkérdezi, egy fideszes aláírásgyűjtő -aki éppen arra tévedt ugye-, hogy támogatja-e xy jelöltet. A többség aláírja, hisz’ fogalma sincs, miről van szó, aki nem teszi, azt pedig igen szúrós szemmel méregetik. Ha igaz, amit a debreceni kocsmákban beszélnek, akkor bizony barátocskáim, ez közpénzből finanszírozott Fidesz kampány. Ja, és ott virít egy szöveg is, -ami szintén csak véletlenül – megegyezik a Fidesz városi kampányszlogenjével.

Másutt sem szégyenlősek a Fidesz helyi hatalmasságai

A XI. kerületben, szombat délelőtt kedvezményes krumpli vásárt tartottak: a plakátokon nem volt kimondva, hogy ezt a Fidesz tartja, de mind a felhíváson, mind pedig a helyszínen a fideszes polgármester, Hoffmann Tamás arcképét tették ki. A szombati napon a XI. kerület rengeteg pontján a kerületi lakosok 10 kilogramm krumplit vehettek 300 forintért.

A Budai Parkszínpad melletti helyszínen hatalmas volt a sor, közel fél órát is sorba kellett állni, hogy valaki hozzájusson a krumplihoz. Viszont a lakcímkártya ellenőrzésén kívül más adatgyűjtés nem történt, senkinek sem kellett aláírnia semmit a Fidesznek: elég volt befizetni a 300 forintot, és el is lehetett vinni a zsák krumplit. Amihez mellékelték az alábbi rakott krumpli receptet is az újbudai polgármester ajánlásával.

Orbán szerint Magyarország jobban teljesít,

ők már régen felszámolták talán a szegénységet is. De akkor miért osztanak éppen kampányidőszakban szerte az országban a fideszes jelöltek olcsón, netán ingyen krumplit, élelmiszert, vagy más hasonlókat ingyen, vagy jelképes áron?

Ha olyan jól élnek a magyar “zemberek”, a “keményen dolgozó kisemberek”, akkor mi a fenének állnak sorba 10 kiló burgonyáért? Ez a szombati hobbijuk?

Vagy mégsem olyan narancssárga minden kis hazánkban,

és bizony milliók nyomorognak, élnek egyik napról, a másikra? Ezt használja ki galád módon a Fidesz kampánygépezete, és bagóért próbál szavazatot venni? Ennyire hülyének nézi Orbán a magyar választókat? Ennyire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük