Kósa Lajos nem magától olyan mérhetetlenül bölcs az Amazonas-medence lángba borulása kapcsán, kapott muníciót Apáti Bencétől és a teljes Sajtóklubos gárdától. Ő nyerte el a “NER-száj” megtisztelő szerepét.

“…nem az őserdő ég, csak a bozótos…”

A kormány esőerdő-szakértő csapata napról napra bővül. A Hír TV Sajtóklubjának tagjai legutóbbi műsorukban Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzését vették górcső alá, amelyben a volt miniszterelnök a lángoló Amazonassal kapcsolatban írta le véleményét.

műsor alaphangját Huth Gergely adta meg, aki szerint Gyurcsány a tragédia kettes számú fő felelősének Orbán Viktort akarja megtenni.

Bencsik András egy focilabdával érkezett a stúdióba:

„Nekem egy másik Ferenc jut eszembe, és majd mindjárt elmondom miért hoztam ezt a focilabdát. A másik Ferenc az pillanatnyilag pápa. Ebbéli minőségében azt mondta – emlékeztek rá –, hogy akik a túlzott szuverenitásra hivatkoznak, hogy mi, mi, mi: azok Adolf Hitlerre emlékeztetik.

A Ferencek itt nagyon egymásra találtak

Igazából úgy tűnik, mintha már nem is a brazil őserdőről lenne szó. Ezt a labdát pedig azért hoztam, mert a google maps-en megnéztem vizuálisan mekkora területről van szó. A labda egy kisebb cikkelye a brazil esőerdő, ennek a kicsiny része, ami most ég, egyébként fájdalmasan kiirtják ezt a részt”

– húzta alá a Demokrata főszerkesztője.

„Volt egy olyan mondat ebben a gyurcsányi közleményben, aminek a lényege az volt, hogy az amazonasi őserdők a világ friss oxigéntermelésének az ötödét jelentik. Nem hittem el a volt miniszterelnöknek, hogy ez így van, ezért kicsit utána olvastam és elmondom mit találtam erről a témáról:

az amazonasi őserdők nettó oxigén kibocsátása lényegében nulla

Nincsen. Ennek az az oka, hogy amikor a fák kiszáradnak, vagy valamilyen trauma éri őket, nem funkcionálnak tovább, akkor a fotoszintézis miatt ezek szén-dioxidot termelnek (…), tehát az úgynevezett Föld tüdeje mítosz (…), az idevágó írások a mitológia tárgykörébe sorolandók. Egyszerűen nem igaz. Nincs oxigén kibocsátás”

– mondta Szentesi Zöldi László, aki emlékeztetett rá. 2005-ben amikor nem 800 ezer hektár lángolt, hanem 70 millió hektár került a közvetlen kiszáradás szélére, sem a G7, sem Macron, sem Brüsszel nem tartotta aggályosnak azt a környezeti katasztrófát.

„2016-ban is közel háromszor ekkora terület égett. Akkor valahogy nem hisztizett a világ”

– tette hozzá Bayer Zsolt.

Huth Gergely úgy látta, kétféle megközelítése volt a dolgoknak. Az egyik a környezetvédelmi, a másik a neobolsevik szempont. Az újságíró rámutatott: Európában vajmi keveset tehetünk a klímaváltozás ellen, mert míg itt az elektromos autók szennyező mivoltáról vitatkozunk, addig a világ másik részein „országnyi területeket gyújtanak fel”, hogy termőföldhöz jussanak. Afrikában most is az égő brazil erdőfelület többszörösét irtják ki – húzta alá a PestiSrácok.hu főszerkesztője.

Forrás

megosztás

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerencsétlen hülyék beszélnek össze, vissza valahogy én jobban hiszek a CEU. prof asszonnyak mint ezeknek a ,,díszmajmoknak,, !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét