„Idén rendes, nem-politikus Mikulások” osztják a csomagokat! – Nem egyszerű a Fidesz-szokásról visszaállni a normálisba!

Az sajnos nem újdonság, hogy a regnáló politikusaitól nem áll távol a hatásvadász helyzetek generálása, kihasználása. Hogy attól mennyivel népszerűbb egy fideszes, hogy nagy fehér szakállat ragaszt és alig felismerhetővé teszi magát, azt nem tudni, de Pikó András polgármesterként véget vet ennek a szokásnak.

Polgármesteri aprómunkák

Közösségi oldalán írt ennek kapcsán Józsefváros vezetője:

„Néha olyan dolgokról is döntenie kell az embernek, amivel szembesülve először leesik a székről.

„Kapnak-e idén Mikulás-csomagot a képviselők?

Mire én:

miért, eddig kaptak?!”

Kiderült, hogy a kérdező arra gondolt, hogy készüljenek-e Mikulás-csomagok az óvodákba, hogy a képviselők bevihessék és szétoszthassák a gyerekeknek.”

„Komolyan

Állítólag volt olyan képviselő, aki maga öltözött be Mikulásnak. Úgyhogy ezt a hagyományt megszakítjuk, idén nem a képviselők osztogatnak csomagot, hanem rendes, nem-politikus Mikulások,

Viszont idén is lesz jégpálya és a téli szünetben biztosan a korcsolyabérlést is ingyenessé tesszük, ne ezen múljon, hogy a szegényebb gyerekek tudnak-e korizni vagy sem.

Jut eszembe:

nincs kerületi újság, FB-oldal, honlap és az infopontokkal is kellene valamit kezdeni. Folyamatosan dolgozunk ezen. De ha a leggyorsabban haladunk, akkor is november végén, december elején jöhet ki a már nem propaganda lapunk első száma.”

Tarjányi Péter hozzászólása

„Olvasom Pikó András meglepődött azon a Józsefvárosi „hagyományon”, hogy kormánypárti képviselők osztogattak Mikulás ajándékokat a kerületi óvodákban decemberben… Nyilván a képviselők – időnként Mikulás ruhában – a leendő kis szavazókat és a szüleiket akarták politikailag terelgetni szaloncukorral. Sokan tették ezt az elmúlt évtizedekben. Rákositól, Aczél Györgyön át, mint látható a mai politikai elitig…

Azonban tudnunk kell, ezek az „apró” megnyilvánulások jobban megmutatják milyen torz rendszer épült az elmúlt években, mint a gazdasági vagy politikai visszaélések sorozata. Nos, “szép” ez a hagyomány de jó, hogy vége lett remélhetőleg egyszer és mindenkorra….”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük