Rogán volt “homokozójában” az óvodai beiratkozáskor alá kell írni, hogy “biodíszlet” lehet a gyerekből…?

Szentgyörgyvölgyi Péter, Budapest V. kerülete polgármesterének stábja jól bevásárolhatott almából, hiszen április elején osztott a kerület nyugdíjasainak és ami megmaradt, azt személyesen szállította ki a Balaton utcai óvodába. Természetesen a stábot, ami a jó polgi dicső tetteit megörökíti, ide is magával vitte, akik tették amiért fizetjük őket.

Gyerek, kisállat, nyugdíjas – mind jól mutat a politikusi portfólióban

Képzeljék el, amikor a közösségi oldal böngészése közben szembetalálja magát gyermeke fotójával és azt nem Ön, hanem egy politikus osztotta meg! Biztos Önben is felmenne a pumpa!

Az óvodában az év elején aláírattak egy nyilatkozatot a szülőkkel, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy óvodai eseményekről felvételek készüljenek, amiket az óvoda használhat. Ebben szó sem volt arról, hogy ha politikusok jönnek az intézménybe, akkor fényképeket készíthetnek a gyerekekről, amit aztán ki is raknak a saját Facebookjukra

– írta a 444.hu.

Szentgyörgyvölgyi közösségi oldalának kezelője ezt a posztot osztotta meg főnöke facebook oldalán:

Érdemes felidézni az ombudsman idevonatkozó véleményét:

„a gyermekek pártpolitikai célú szerepeltetését, illetve felhasználását nem igazolja és nem is igazolhatja az önkéntesség, a beleegyezés. Önmagában a szülői hozzájárulás igénylése is jogsérelemhez vezethet, ugyanis a szülőt közvetve vagy közvetlenül a politikai nézetei, szimpátiája kifejezésére kényszerítheti, és e kényszerhelyzet elszenvedője végső soron a gyermek lesz.”

Az ombudsman nem győzi hangsúlyozni, hogy

„meggyőződésünk, hogy egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete, népszerűségnövelő tényezője. Az óvodák és iskolák politikai semlegességének követelménye azt szolgálja, hogy a gyermekek ne válhassanak a politika eszközévé”.

Kásler, a kiscsopis – óvodalátogatás szülői beleegyezéssel?

Na bumm….

Nem Szentgyörgyvölgyi volt az egyetlen a kerületben, aki az ovisokat pécézte ki magának népszerűsítésére, a szintén fideszes alpolgármester, Jenei Rubovszky Csilla is így járt el, sőt Ő még a bökcsiseket alkalmasnak találta erre a célra, amit a kerületi tévé stábja részletesen meg is örökített. Az alma dicsőítése mellé mondandójába beficcent a Fidesz családpolitikájának magasztalása is, amit feltehetően áhítattal hallgattak a politika iránt érdeklődő 2-3 éves leendő választól.

A portál megkereste a polgármestert az ügy kapcsán, aki a cikk megjelenése után válaszoltatott “magyar hangjával”:

“A gyermekek közösségbe történő beiratkozásakor a szülők nyilatkoznak, hogy a gyermekükről fénykép- vagy filmfelvételeket készülhetnek-e, illetve, hogy ezek felhasználhatók-e a médiában. A szülők nyilatkozatának ide vonatkozó része:

„Munkánk során előfordulhat, hogy intézményeinket az írott- és elektronikus sajtó munkatársai is felkeresik és munkájuk illusztrációjához fénykép- vagy filmfelvételeket készítenek a gyermekek bölcsődei életéről, amit a különböző újságokban és az elektronikus médiában megjelentetnek. Kérem, aláírásával jelezze, hogy az intézményünkben gondozott gyermeke az oktató- kutató- továbbképző munka során, valamint az írott és elektronikus sajtó részére készített fotó- videó- filmfelvételeken részt vegyen, a készítő és az intézmény a fent meghatározott célra azokat felhasználhatja.”

Rendszerrel elégedett szülők kerestetnek! – 2018. Magyarország, helyszín: egy óvoda …..

A bölcsődék és óvodák vezetői pontosan tudják, hogy melyik gyermekről készülhet felvétel és csak az ő fényképezésük lehetséges ilyenkor, melyet minden esetben betartanak.”

“….az óvodák és bölcsődék meglátogatása, a gyermekekkel és szüleikkel való kapcsolattartás nem rendezvény, hanem az egy polgármester napi munkájának a része…”

Az ombudsmani jelentés említésére az alábbiakat írták:

“….az óvodák és bölcsődék meglátogatása, a gyermekekkel és szüleikkel való kapcsolattartás nem rendezvény, hanem az egy polgármester napi munkájának a része. (…) Polgármester Úr rendszeresen ellátogat a kerületi óvodákba, mint ahogy más gondozási, oktatási és egyéb önkormányzati intézményekbe, legyen szó kerület életében fontos évfordulókról, ünnepekről vagy éppen almaosztásról, amely 2014 óta hagyomány az V. kerületben. Fontosnak tartjuk a lakóközösségünk egészségét, így odafigyelünk arra, hogy egészséges élelmiszerrel támogassuk őket. Ez pedig még kiemelkedőbb a gyermekek és idős emberek körében, így a szokásos évi almaosztás alkalmával, odafigyelünk arra, hogy bölcsődék, óvodák és idős klubok is részesüljenek a vitamindús gyümölcsből.”

És így…. Történik mindez 2019 Magyarországán az Ön, meg az Ön, és az Ön gyermekével, unokájával az Ön asszisztálása mellett. Tényleg…?

Forrás

Kapcsolódó

Óvodai ellenállók – Nem lehet elég korán kezdeni! – Kurír Kacsa (ál)hír rovatunk jelenti….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük