Egyenként kell koldulni azért, ami jár nekik, hogy Mészároshoz köthetően a vezér játszhassa az élet-halál urát?

Tényleg szótlanul nézzük, ahogy a regnáló kormány döntéshozói egyenként élvezik végig, hogy gyógyítható beteg kisgyerekek szülei azért indítanak gyűjtést, hogy szemük fénye túlélhesse az eddig túlélhetetlennek sulykoltat? Majd nagy kegyesen Mészáros Lőrinchez köthetően pénzt juttassanak nekik demonstrálva, hogy milyen klassz csávók is ők?

Zente, Levente, most Lencsi és Noel

Mint arról beszámoltunk, két kisgyereknek sikerült összekalapozni az életmentő kezelés árát. Mindkét esetben felbukkant Mészáros Lőrinc neve, ami többek szerint  Orbán Viktor művészneve.

Gyógyulj, Lencsi!

Lencsi felmenői, Évi és Gábor szeptember végén jelezte a Facebookon hogy segítségre van szükségük. A Spinrazát, ami az egyetlen elérhető SMA gyógyszer Európában, a kislány már megkapta, a rehabilitációhoz kérnek segítséget.

“Az elmúlt napokban egy egész ország fogott össze Zentéért, és napok alatt óriási összeget gyűjtöttek össze a gyógyulásáért. Ezt a csodát a ti összefogásotok teremtette meg!

Sokan megismertétek ezt a ritka betegséget, az SMA-t. Láthattátok, mennyi küzdelem és milyen nehézségek vannak egy olyan családban, ahová ilyen gyermek születik.
Kislányunknál, Lencsinél 18 hónapos korában 2-es típusú SMA-t (izomsorvadást) diagnosztizáltak. Ez a betegség az izomzat folyamatos leépülésével jár. Két éves kora előtt megkapta a Spinrazát, ami az egyetlen elérhető SMA gyógyszer Európában. Ahhoz azonban, hogy a legjobb izomfejlődést érjük el, folyamatosan eszközökre, speciális gyógytornára, gyógyúszásra van szüksége.

Jelenleg egy lift nélküli társasház harmadik emeletén lakunk,

a garázzsal együtt a negyediken. Lencsi gyorsan nő, ezért egyre nehezebb Őt kézben le- és felcipelni. Hamarosan kislányunk már nem fog tudni kijutni a lakásból. Rövid időn belül muszáj elköltöznünk, hiszen jelzáloggal terhelt lakásunk nem lesz képes már sokáig igazi otthont jelenteni Lencsinek.

Olyan akadálymentes otthont szeretnénk, ahol egy terápiás szobát is ki tudunk alakítani.
A célösszegünk 20 millió forint, mely az otthonteremtés mellett egy ideig fedezi a lehető legjobb fejlesztéseket és eszközöket Lencsinek.

Kérünk, hogy akár egy süti árával vagy egy megosztással támogass minket!”

Noel

A kisfiú Facebook-oldalán azt írják: azok segítségét várják akik akarnak és tudnak is segíteni, nincsenek elvárásaik senkivel szemben. Az alig pár hónapos kisfiú ugyanazzal a betegséggel küzd mint Zente és Levente, akiknek nemrég sikerült összegyűjteni a pénzt, így megkaphatják a drága kezelést.

“Egyszerű, csodás kis család vagyunk! … Noel 6 hetes volt, mikor az anyai szívem fura jelekre lett figyelmes! Mindenki lehurrogott, hogy csak bebeszélem a dolgokat, hogy minden rendben van csak én látom rosszul a dolgokat. Valójában ezek voltak az első vészes jelek, arra, hogy valami nincs 100%-ban rendben Noellel! … Október 22-én mégis lesúlyott az eredmény, melyet online platform segítségével tudtam megnézni, a hír, hogy Noel tesztje pozitív az SMA-1 nevű genetikai betegségre…..

Már történt két csoda…

itt, nem is olyan messze tőlünk, őszintén szeretném, ha az én kis Noelem lenne az újabb csoda főszereplője! Zente és Levente esélyt kapott, most esélyt kérek Noelnek is. Nagyon nehéz döntés ez, mert ki kell tárnom az életünket, meg kell osszam a titkainkat és MINDENKI segítségét kell kérnem, mert ez a gyógyszer nem egy vagyon, hanem egy olyan összeg amiről úgy gondolom nincs is a világon egyszerre egy helyen…2,11 millió dollár… Tehát erre kérem a segítséget, véghez vinni egy csodát, egy újabb csodát!…”

Ehhez képest a kormány-prioritás….

A fentiek tükrében – vessenek meg, ha ez demagógia, vállalom – az Orbán-kommunikáció felháborodott cikkekkel próbálja beadni a népnek, hogy a legfontosabb kérdés: épüljön-e egy sokadik stadion, ami lehetővé tesz egy esetleges világbajnokság-rendezést.

 

Fontos!

Azt azért érdemes nem elfeledni, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelő fergeteges üzleti zsenije – tudjuk, hisz ő mondta, hogy okosabb Zuckerbergnél – feltehetően ok-okozati összefüggésben van azzal, hogy jó barátja a miniszterelnök és hatalmas vagyona nem nélkülözi a köz pénzét, ami ugye az Öné, meg az Öné, mindannyiunké. Vagyis, ha ő támogat, azt részben a mi közösünkből teszi.

Még-még valami….

Kásler és Rétvári urak szerint a magyar egészségügy dübörög, hasonlóan az országhoz.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2019.11.01 - 14:29
  Közvetlen hivatkozás

  A baj az hogy ez a rendszerváltás óta kezdődött, azóta számtalan gyűjtés volt és ezek kormányoktól függetlenül vannak és a borzalom az hogy ilyen betegeket nem gyógyít az egészségügy. A legfőbb kérdés hogy miért nem ? Nem extrém sportot űznek amit kizár az egészségügy.

  Válasz
  • 2019.11.01 - 22:29
   Közvetlen hivatkozás

   Ez igaz – de az már nem kormányfüggetlen hogy kormányközeli emberek azt sem tudják hogy mivel szórakozzák el a vagyonukat, amit kapcsolataiknak – és nem munkájuknak – köszönhetnek (Mészáros, Borkai). Közben egyre kevesebb állami pénz jut egészségügyre – ehelyett Fidesz-reklámként egyes konkrét esetekben odalöknek a harácsolt pénzből – választások tájékán, ugye – máskor viszont Orbán Viktor elszökik a segítséget kérni akaró szülő elől…

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük