Így, együtt! —  ketten a mesgyén

A házunkkal szemben van a Pulmonológiai Klinika. Jönnek-mennek az emberek…A klinikától két hölgy sétált el komótosan, szinte már lassan. 

Valamelyik nap, kora délután egy fiatal párra figyeltem föl,

majd másnap ismét és a következő héten újfent. A klinikától két hölgy sétált el komótosan, szinte már lassan. A kísérő nő átlagos testalkatú, kb. 168-172 centiméter magas, így messziről fiatalos, talán már anyuka, de lehet, hogy nem.

Akit ő kísért nála egy fejjel magasabb, talán fiatalabb, rövid hajú nő, aki nagyon kecsesen lépdelt. Ami feltűnő volt, hogy ő rendkívül le van soványodva. A kb. 174-176 cm-es magasságához talán 45 kilogramm sincs. Szinte gyerek kezei, vállai vannak és a hosszú, vékony nyári ruha alól kibukkanó vádlija és bokái is szinte gyermekiek.

Amikor először láttam őket, éppen viharos szél tombolt az utcában keresztül, kasul. Egy-egy széllökés szinte felborította a magas, rendkívül vékony hölgyet, aki ennek ellenére továbbra is kecsesen lépdelt.

Rövid idő után elértek a rájuk várakozó autóhoz

A magas, vékony hölgy beült az anyósülésre és szinte elveszett benne, csak a feje kandikált ki. Amikor a böhöm nagy, kombi Mercédesszel elhajtottak a Balassa utcán át az Apáthy utca felé csak annyi fogalmazódott meg bennem: remélem gyakran látom még őket.

Így, együtt!

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük