Ilyen időnk lesz ma – Allergiások figyelem!

Ez egy olyan nap lesz, amikor elég csak a hétfői munkaundorral megküzdeni, mert  arról az időjárás gondoskodik, hogy senki nem vágyjon a napfényes Balatonra. Egyszerűbben mondva: rossz idő lesz.
[mnky_ads id=”10551″]

Országos előrejelzés: hétfő estig

Változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan várható zápor, az ország északkeleti harmadában egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél olykor megélénkül. A hőmérséklet délután 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő. Egészen a hét közepéig marad a maihoz hasonló idő.
[mnky_ads id=”10552″]
Figyelmeztetés: Hétfőn az ország északkeleti harmadában valamint délnyugaton alakulhat ki villámtevékenység szélerősödés (45-60 km/h) és apró szemű (1-2 cm átmérő) jég kíséretében.

Orvosmeteorológia

A hajnal még mindig elég hűvös, a hidegre érzékenyeknél a kopásos izületi fájdalmak felerősödhetnek, majd napközben enyhülnek a panaszok. A napközbeni intenzív melegedés fejfájást, levertséget okozhat. Vigyázzunk az UV-sugárzás elérheti a déli órákban a nagyon erős fokozatot, gondoskodjunk a börünk védelméről és lehetőleg ne tartózkodjunk a napon 11 és 16 óra között. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik.

Pollen jelentés

A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.
Csalánfélék – Egyik legjellegzetesebb képviselője a nagy csalán (Urtica dioica), mely magas termetű sötétzöld, évelő lágyszárú növény. A csalánfélékre jellemző, hogy leveleik csúcsos hegyűek, fogas szélűek, szív alakúak. A növényt egyszerű és fullánkszőrök borítják. Kétlaki. Nedves erdőkben, gyomtársulásokban mindenhol megtalálható.

Forrás: met/webdoktor

Ezt se’ árt elolvasni

Genetikus szemmel a rákról – A gyilkos vöröshús

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük