Ingázol? Kemény 2 hét vár rád! - Július második feléig lezárják a Nyugatit - Városi Kurír

Sorting by

×

Ingázol? Kemény 2 hét vár rád! – Július második feléig lezárják a Nyugatit

Ingázónak lenni életforma, ami a hazánkban uralkodó állapotot figyelembe véve nem egyenlő a kiszámíthatósággal, a kellemes utazás élményével ellentétben sok országéval. Erre a nem túl rózsás helyzetre tromfol rá a MÁV!

Hirdetés

Július második feléig lezárják a Nyugatit

A MÁV június 19-től július 17-ig a Nyugati pályaudvaron a tetőfelújítás és a csarnokban végzett munkák mellett további fontos karbantartásokat is végez, amelyeket nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett.

A karbantartás ideje alatt a Nyugatiból nem indulnak és oda nem is érkeznek vonatok, ezért jelentős menetrendi változások lépnek életbe a pályaudvart érintő vasútvonalakon.

A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően jelentősen csökken a meghibásodások, üzemzavarok száma, megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, pontosabbak lesznek a vonatok, a további felújítási munkáknak, korszerűsítéseknek köszönhetően pedig javul a pályaudvar szolgáltatási színvonala is – olvasható a MÁV közleményében.

A MÁV-javallat

A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy utazásuk előtt tervezzék meg az útvonalat és az átszállásokat a megújult ELVIRA felületén vagy a MÁV applikáció menetrendi keresője segítségével.

A megváltozott célállomások, átszállási helyek miatt érdemes akár negyed órával hosszabb eljutási idővel számolni főként a korlátozás kezdeti időszakában.

A vasúttársaság az utasok tájékoztatása érdekében számos felületet felhasznál már a lezárást megelőző napokban is: az érintett megállókba, állomásokra és a Nyugati pályaudvarra nagyméretű információs táblákat helyez ki; kijelzi az állomási utastájékoztatási monitorokon; szórólapokat oszt a vonatok fedélzetén és a Nyugatiban; az állomásokon és a vonatokon a hangos utastájékoztatásban is rendszeresen bemondatja;

a Nyugatit érintő BKK járatokon is lesz hangos előtájékoztatás a lezárás teljes időtartalma alatt; továbbá a közösségi médiafelületein és a sajtón keresztül is felhívja a figyelmet a lezárásra

teszik hozzá.

Kapcsolódó

 

nyugati

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Ingázol? Kemény 2 hét vár rád! – Július második feléig lezárják a Nyugatit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.