Iszlám terrorista Magyarországon

Budapest – Nemzetközi együttműködés alapján, a kitoloncolás során, terrorizmus miatt vettek őrizetbe és hallgatnak ki gyanúsítottként a nyomozó ügyészek egy férfit, aki három éve az ISIS tagja. A Fővárosi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint egy szír állampolgár férfit 2018. december 30-án ellenőriztek a Liszt Ferenc repülőtéren. A 27 éves férfi hamis okirattal igazolta a saját, és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre kiutasította Magyarországról.

Derült égből a felismerés

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal azonnal megtette a szükséges intézkedéseket a külföldi Görögországba történő kitoloncolására, ahol a szír állampolgár menekültstátusszal rendelkezik. A kitoloncolás végrehajtása érdekében a férfi idegenrendészeti őrizetbe került.

Az EUROJUST magyar és belga nemzeti tagjai, a belga igazságügyi hatóságok, a Terrorelhárítási Központ, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, valamint a Fővárosi Főügyészség gyors és hatékony együttműködésének köszönhetően fény derült arra, hogy a szír férfi 2016. óta az Iszlám Állam (ISIS) nemzetközi terrorszervezet tagja.

Hóhér volt?

A nyomozás adatai alapján az ISIS 2016. évben, Szíriában, Homs városában, mivel egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából a csatlakozást megtagadó személy mintegy 20 családtagját kivégezte. A szír állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével a mai napon őrizetbe vették a férfit és gyanúsítottként hallgatják ki minősített emberölés bűntettével elkövetett terrorcselekmény bűntette és terrorcselekmény előkészülete miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség indítványt tesz a gyanúsított letartóztatására.

(Forrás:. Blikk)

Kapcsolódó

Egy hozzászólás itt: “Iszlám terrorista Magyarországon

 • Avatar
  2019.03.27 - 23:16
  Közvetlen hivatkozás

  Nem kötözködni akarok. Felelősségteljes, tisztességes újságíró ilyet nem ír le.
  ” a maximális összeg, amit egy ötfős vagy annál nagyobb család kaphat, havi 550 euró (Forrás: merce.hu) ”

  A bajom a “forrás”-sal van!

  A Mérce nem forrás! Ők csak közvetítik ezt a tény!

  A forrás az EU valamelyik hivatalos szerve vagy tisztségviselője, a kitől a hír származik!

  Ennyi erővel bármilyen marhaságot le lehet írni és forrásként megjelölésével pl. egy álhír terjesztő kamu weboldalt.

  Egy tisztességes újságíró/blogger a forrásért is felelősséggel tartozik!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük