“Jövőre mehet az öltözőbe, miniszterelnök úr! Lesz rajta rács is”! – Jakab Péter piros lapot mutatott Orbán Viktornak

A miniszterelnök oltásellenesnek nevezte az ellenzéki képviselőket az azonnali kérdések órájában, hétfőn az Országgyűlésben. Jakab Péter (Jobbik) szerint Orbán Viktor elszúrta a válságkezelést.

Jakab szerint….

Bár a miniszterelnök azt ígérte, a védekezés sikerét a megmentett emberéletekben méri és vállalja a felelősséget, Magyarország lakosságarányosan világelső a halálozásban, és sokaknak nincs állása a járvány miatt – közölte. Úgy látja, a kormányfő mindig másra mutogat, mindenkit hibásnak tart, csak magát nem, pedig ő irányítja az országot, és minden szükséges eszköze megvan.

Orbán Viktor válaszában ismertette a legutóbbi járványadatokat, és azt mondta: a beoltottak száma több mint 3,6 millió, míg két oltást több mint 1,6 millió ember kapott. Remélhetőleg május elejére elérjük a 4,5 millió beoltottat, míg június elejére a 7,7 milliót – tette hozzá.

Megjegyezte: a halál komoly dolog, kellő komolysággal kell róla beszélni, de a Jobbik frakcióvezetője faragatlan és nyegle módon teszi ezt.

“… vége, kész, nincs tovább…”

Látom, hogy ön még mindig nem érti, hogy vége, kész, nincs tovább. Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse?

– tette fel a szónoki kérdést Jakab, majd a farzsebből elővett egy piros lapot, és felmutatta Orbánnak. Az ülés levezető elnöke ekkor harmadszor is megrótta Jakabot, hiszen

„bárminek a felmutatásához előre való bejelentés szükséges”.

Viszonválaszában Orbán elismételte azt, amit korábban már többször elmondott: mégpedig hogy ő a halálozás tekintetében annak a statisztikának hisz, amely az európai többlethalálozási adatokat tartalmazza.

Felhívom a figyelmet, hogy elérhető az európai uniós adatszolgáltatás, bátran tájékozódjanak onnan, mindenki elolvashatja, nyilvános. Láthatják a mai jelentésből is, hogy Magyarország az európai átlag alatt van, a középmezőnyben hátulról a kilencedik, ennyit a halálozási helyezésekről.

Az Eurostat honlapján publikált mai jelentés egyébként a lakossági energiaárakról szól, többlethalálozási mutatókat utoljára 10 nappal ezelőtt tettek közzé. Ott valóban a miniszterelnök által elfoglalt helyet foglaljuk el, de fontos tudni, hogy a statisztika egyelőre csak a februárig tartó adatokat veszi figyelembe, amikor még a többi halálozási statisztikában is jóval hátrébb voltunk. Mivel a harmadik hullám márciusban robbant be nálunk igazán, sajnos óhatatlanul rontani fogunk az Orbán által idézett rangsorban, mire egy-két hónap múlva megjönnek a friss eredmények.

Az a fránya baloldal…

Amikor Önök az egészségügyet támadják, akkor nem mondanak igazat. Önök igazságtalanul támadják az orvosokat, az ápolókat és a mentősöket is – folytatta Orbán nagy felzúdulás közepette. – A magyar egészségügy szemben azzal, amit Önök állítanak, képes ellátni a betegeket, és ezért mi, a nemzeti oldal pártjai, az orvosok, az ápolók és a mentősök mögött állunk, és támogatjuk az ő munkájukat. Azonban Önök oltásellenesek, és ez az igazi veszély, mert lebeszélik az embereket az oltások felvételéről. Aki lebeszéli az embereket, és esetleg azok az emberek ebbe belehalnak, azoknak az embereknek az életéért Önök viselik a felelősséget, igen az oltásellenesek, azaz az Önök lelkén is emberéletek száradnak. Köszönöm a figyelmet

– zárta mondandóját Orbán.

Jakab Péter válaszában közölte: Orbán Viktor megbukott, ezért egy piros lapot mutatott fel neki, amiért a házelnök figyelmeztette.

A miniszterelnök azt mondta:

a halálozások számát, arányát illetően elérhető az uniós adatszolgáltatás, és abból az látható, hogy Magyarország az EU-átlag alatt van.

Kijelentette:

az ellenzék igazságtalanul támadja az egészségügyet, de a nemzeti oldal pártjai az egészségügyi dolgozók mögött állnak és támogatják őket. Az ellenzék oltásellenes, mert lebeszéli az embereket az oltás felvételéről, és ezért viselnie kell a felelősséget.

(MTI)

 

jakab

Egy hozzászólás itt: ““Jövőre mehet az öltözőbe, miniszterelnök úr! Lesz rajta rács is”! – Jakab Péter piros lapot mutatott Orbán Viktornak

  • 2021.04.27 - 11:56
    Közvetlen hivatkozás

    Nagyon helyes, ki kell söpörni ezt a népirtó, aljas csaló,, hazug, tolvaj bandát. zsiros OV diszn

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük