Japánban, a konzervatív kormány, élén Abe Shinzo-val, nagyon szeretne olimpiát rendezni, mert náluk 8 évvel Fukushima után már minden szép és jó, és természetesen mindennel meg vannak elégedve, de egy pöppet nehezen veszi a világ tőlük a halat, és mivel Abe lop, ezért a gazdaság is csak papíron dübörög, nagyon kéne az az olimpia, hogy “bizonyítsák”, nem sugárzik ott már semmi, csak Abe miniszterelnök arca a boldogságtól.

Nem tudom nem ismerős e ez a minta esetleg?

Ott nem a migránsok, hanem valamelyik Korea az állandó közellenség, mikor, melyik épp. A nép arrafelé nem olyan lázadozós típus, bár már lassan ők is ébredeznek, de ez még kevés az üdvösséghez.

Ezt csupán azért meséltem el, mert Japán, az olimpia miatt úgy döntött, hogy ott nincs is tulajdonképpen járvány.

Nemigen végeznek teszteket, pedig jóval gazdagabbak,mint mi, a kórházak is nagyon jók, van elég orvos, de nem mutatna jól a statisztikákban a dolog, netán még az olimpia megrendezésére sem kerülne sor. Tehát ott nagyjából úgy működik, hogy az idősek így is, úgy is tüdőgyulladásnak szoktak áldozatul esni, ha nincs teszt akkor nincs koronavírus sem, öreg volt, beteg volt, meghalt, slussz.

Nem tudom, hol máshol szeretnének még hasonló módon “spórolni”,

ez többnyire a kevésbé demokratikus, és korrupt országok konzervatív vezetésének taktikája, amolyan modern Tajgetosz, csak itt nem az újszülöttek esnek áldozatul, hanem az idősek, a krónikus betegek, öreg otthonok, elfekvők lakói, csupa olyan ember, aki felesleges túlsúly a papíron száguldó gazdasági növekedés en, no meg elvárnak olyan luxust, mint az ingyenes orvosi ellátás, ugyanis a jövedelmük nagyjából felét erre fizették be az államkasszába. Az így működő országokban többnyire a tájékoztatás erősen korlátozott, nagyszabású látszat intézkedéseket vezetnek be, például katonákat rendelnek az utcákra, az nem igazán drága dolog, ellenben jól mutat, lám, védekezünk mi, hogyne tennénk. A korona19 ugyan bárkit megbetegít, akár meg is öl, de az minden fertőzőbetegségre igaz, hogy aki amúgy is beteg, arra fokozott veszélyt jelent.

Elkezdek egy kampányt, maradj otthon, stay home, akármi

De nem gondoskodom a haza parancsoltak ellátásáról. A fiatalok, és a középkorúak jelentős része külföldön él, ő biztos nem tud bevásárolni, tehát úgy egy cseppet korrektebb lenne a felhívás, hogy

“maradj otthon, egyél fényt!”

Nincs lázcsillapító, maszk, kéz fertőtlenítő, és alkohol, meg “C” és multivitamin. Fogyaszd, ami megterem márciusban a kertben, vagy a sokadikon a panelben. Nekem például van egy szép páfrányom, ellegelgetném egy ideig, kár, hogy mérgező. Dolgozol, mert a nyugdíjad egy rossz vicc? Na látod! Így is, úgy is elteszünk láb alól, igazán nem tudjuk miért erőlködsz.

Nincs pénzed hónapokra betárolni? Annyit is érsz!

Ezek után, ha idős lennék, összeszedném minden lelkierőmet, és csak azért se halnék meg jó sokáig. Ezeknek?! Ja, hogy egy ideje már nem Japánról beszélek? Tényleg, azt hiszem kissé elkalandoztam….

Forrás

figyu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét