Játékok és csontok

Az ember tényleg csak kapkodja a fejét, próbál levegőhöz jutni: naponta többször is jönnek hírek valami hihetetlenről, valami elképesztően aljas eseményről.

Most két dologról fogok szólni: a játékokról és a csontokról.

Kezdem a játékokkal, a Maccabi Európa Játékokkal

Könnyebb nekem beszélnem róla, mint a csontokról, mert ennek és az esetleges hasonló játékoknak sem az értelmét, sem a lelkiségét igazán nem tudom fölfogni, átélni. Tény, az olimpiák sem nagyon érdekelnek már. Mindenesetre ez legyen az én fogyatékosságom, ha az.

Magyar állampolgárként azonban jogot formálok arra, hogy véleményem lehessen bármiről, ami az országban történik. Mert rendezhetnek ugyan olyan játékokat, amelyeket én nem igazán értek, ám a zsidó játékok külön megítélés alá esnek.

És nem azért, mert zsidó, hanem mert olyan országban élünk, amilyenben.

Én úgy érzem, e játékok legfőképpen az Orbán-rezsim számára adnak majd újabb „bizonyítékot” „zéró toleranciájukról”. Ezt azonban önmagában is botrányosnak tartom, a jelenlegi hazai és nemzetközi helyzetben pedig különösen annak. Annyira, hogy szerintem tisztességes sportolónak bojkottálnia kellene.

Mert a mai magyar „kormánypárt” jó 20 éve folyamatos és egyre hevesebb, egyre primitívebb, ugyanakkor egyre szervezettebb és hatásosabb antiszemita (továbbá cigánygyűlölő és homofób) hangulatkeltéssel hizlalta föl és tartja egyben a maga szavazótáborát. Ma már elég, ha valamelyik mitugrász rámutat valakire, mondván, „Soros fizeti”, és hibbant, mocskolódó, gyűlölködő kommentek tömegét kapja.

A Fidesz hatalma, népszerűsége az antiszemita érzelmekkel való üzérkedésen alapul.

Ezt bizonyítja mára a képtelenségig földuzzadt médiabirodalmának hangja, véres szájú, goebbelsi sorosozása is.

Azon, hogy Deutsch Tamás a játékok szervezésében, legalább szavakkal, részt vesz, nem csodálkozom: neki édes mindegy, hogy – mondjuk, Netanjahuval közösen – sorosoznia kell-e vagy a Maccabi Játékokért lelkesednie. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy az MTK-t is belerángatta ebbe a dologba. Legalább annyira, mint az FTC Kubatov meg Kocsis Máté alá züllését… De hát az Orbán-társaságnak mindenhez hozzáragadt a keze.

Hogy a játékok megrendezésének az Orbán-banda „igazolása” a célja,

és hogy milyen botrányos eszközökkel igyekeznek ezt elérni, arra a tegnapi hírek adnak bizonyítékot. Ezek szerint a játékok „médiapartnerei” lesznek a terrormédia szennyes lapjai, orgánumai: a 888, a Ripost, az Origo, az Echo Tv és a Lokál – no meg az ATV és a Sport 1. Az utóbbiak szerepvállalását sem értem, különösen ebben az ügyben: együtt lenni például a háttérhatalmas Bogár László (hogy másokról ne beszéljek) fémjelezte Echo Tv-vel…

E hányingerkeltően ízléstelen ocsmányság pontosan jelzi, mi is a „kormány” szándéka. Mert ne higgyük, hogy megelégszik azzal, amit el tud majd lopni…

És akkor most a csontokról.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük