Jobbulást, Kulka János! "Megromlott egészségi állapota miatt" más veszi át a szerepét! - Városi Kurír

Sorting by

×

Jobbulást, Kulka János! “Megromlott egészségi állapota miatt” más veszi át a szerepét!

A Trojka Színházi Társulás közösségi oldalán jelent meg ma az a bejegyzés, miszerint a műsoron lévő előadásokban – Cseresznyéskert, Silence Book -, amelyekben Kulka János is látható, beugrók veszik át szerepeit, indokolták mindezt a „megromlott egészségi állapotával”.

Hirdetés

“Kedves Trojka Kedvelők, kedves közönségünk! Sajnálattal tudatjuk, hogy

Kulka János megromlott egészségi állapota miatt, futó előadásainkban határozatlan ideig nem lép színpadra.

Személyisége pótolhatatlan, ezért meglévő szerepeibe az őszi félévben az előadások rendezője, társulatunk művészeti vezetője, Soós Attila ugrik be. A tavaszi félévtől pedig szerepeit átértelmező rendezői koncepcióváltás mellett, Takács Katalin színművész veszi át.

Kulka Jánosnak ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk!”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, először játszik nagyobb, szöveges szerepet 2016-os sztrókja óta Kulka János. Az ősszel mozikba kerülő “A játszma”-ban olyan karaktert alakít, aki agyvérzést kap és afáziával küzd, tehát beleírták a filmbe az állapotát. Kulka Jánost a Marie Claire kérdezte a filmről és a sztrók utáni életéről, de mindenekelőtt arról, hogy van.

Nem tudom. Néha teljesen hülyének érzem magam. Olyan, mintha lobotómiát hajtottak volna végre az agyamban. Idegennek érzem magam”

– mondta Kulka, és hozzátette: maga számára idegen, és szégyelli magát.

Annyira, de annyira jó színész voltam. Most meg nézd meg, mi lett belőlem. Elfelejtem a szövegeket. A stroke előtt angolul, franciául és németül is tudtam. A stroke után magyarul is alig.”

Arról is beszélt, hogy a nővérével szinte mindennap beszélnek, mások viszont nem telefonálnak, zavarban vannak az állapota miatt.

Megkérdezték arról is, mi a vágya, amire annyit felelt: meghalni.

Arra a kérdésre viszont, hogy érez-e hálát azután, hogy túlélt egy ilyen súlyos agyérkatasztrófát, azt mondta:

Nem, mert megérdemeltem, amit kaptam. Túl gőgös voltam.”

Amikor Köbli Norbert forgatókönyvíró felkérte, hogy játssza el ismét a dörzsölt kém szerepét a filmben, Kulka sírni kezdett.

„Hiányzott már, hogy szerepeljek. Kértem, hogy rögtön küldje el a forgatókönyvet. Minél előbb el akartam olvasni. Miután a végére értem, azonnal felhívtam, hogy vállalom.”

A színészben van küldetéstudat, hogy nagyobb nyilvánosságot szerezzen az afáziának, ugyanakkor ő maga is küzd az állapotával

„Dühös vagyok magamra. Reggel, amikor felkelek, még minden szuper. De ahogy múlik a nap, úgy romlik a kedvem. Délelőtt fél tizenegykor már depressziósan ülök a kanapén. Ma ébredés után eszembe jutott, hogy interjúzom veled. Az egyik énem azt mondta, hogy yes, a másik azt, hogy jaj, ne. Ilyenkor mantrázom magamban, hogy de, igenis akarod, János.”

Forrás

Kapcsolódó

 

kulka jános
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.09.11 - 15:30
    Közvetlen hivatkozás

    Végtelenül sajnálom, de ne hibáztassa magát ” Túl gőgös voltam.”, mert ha ez így lenne a jelenlegi parlament benne a dicső kormány, már mind azt kapta volna amit Ön kapott, tehát ez nem igaz, talán a mindent megakarok csinálni, amit nem szabadott volna, talán az lehetett az ok. Egy kitűnő művész rossz sorsa!

    Válasz
  • Visszajelzés: Újabb agyérgörcs a magyar sztárvilágban - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.