Józsefvárosban dúl az Auróra-irtás?

A nyolcadik kerületi közösségi ház, az Auróra működését az elmúlt hónapokban a legváltozatosabb módon próbálta ellehetetleníteni Józsefváros önkormányzata: drograzzia, kertbontás, később beperelték őket a bérleti szerződésükre hivatkozva, majd ajánlatot tettek a hely megvételére. Egy évvel ezelőtt pedig (hamisan) azt állították, hogy a hely bezárt – de erről az Auróra még értesítést se kapott.

A legutóbbi rendelet értelmében

pedig este tíz után nem árusíthatnak alkoholt a pultban, így a hely a bevétele jelentős százalékától esik el. A tiltást azzal indokolták, hogy a környéken lakók sokat panaszkodtak a helyre – azt azonban nem vették figyelembe,  hogy maga az önkormányzat több társasházban meghatározó tulajdonos, illetve jórészt mint önkormányzati cég a társasházak közös képviselőjeként maga szervezte ezeket a kezdeményezéseket – írta a merce.hu.

Közösségi oldalukon így számoltak be a történtekről:

“Újabb önkormányzati támadás az Auróra ellen. Ma délben a Józsefvárosi Önkormányzat munkatársai érkeztek az Aurórába ellenőrizni, hogy folytatunk-e kereskedelmi tevékenységet az üzletben.

A látogatás során tájékoztattak, hogy az ellenőrzésre azért volt szükség, mert a Polgármesteri Hivatal visszavonta az engedélyünket. Mivel a határozatot mi egészen mostanáig nem kaptuk kézhez, ezért azóta sem tudtuk meg, mi áll a bezáratás mögött.

Az intézkedés után próbáltuk az önkormányzatnál kideríteni a határozat indoklását,

mivel azonban az értesítést félfogadási idő után kaptuk, bármilyen kitartóan próbálkoztunk, már nem volt lehetőségünk érdemben tájékozódni, és legközelebb hétfőn 13:30-kor tudnak minket fogadni.

Szóval jól értitek, megint bezáratták a pultot, de most már nem is tudjuk, hogy miért.

Egyelőre nem látunk más választást, nem nyitjuk ki az italpultot,

azonban a programokat változatlanul megtartjuk, és akármi is derüljön ki hétfőn, nem hagyjuk magunkat. Továbbra is ellenállunk, mindent megteszünk, hogy a civil közösségek megtarthassák a terüket.

Egyre nagyobb szükségünk van a segítségetekre a hely fennmaradásához, bár a pultunk nem lesz nyitva, mindenkit szívesen látunk, gyertek el az esti koncertjeinkre és támogassátok az Auróra működését. Ne hagyjuk, hogy a város utolsó értékteremtő helyeit ellehetetlenítsék!

További részletekkel a bezárással kapcsolatban jövőhét hétfőn tudunk jelentkezni!

Ezen a linken tudtok minket támogatni…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük