Kerítésen innen

Junior úszó Eb: Magyarország az éremtáblázat élén zárt

éremtáblázat

A zárónapon újabb négy érmet, egy aranyat, két ezüstöt és egy bronzot szerzett a magyar csapat a bukaresti junior úszó Európa-bajnokságon, így az éremtáblázat élén zárt.

Az egész Eb-n remeklő Molnár Dóra és Pádár Nikolett egyaránt nagyszerűen úszott vasárnap is

Előbbi a 200 után az utolsó napon nagy hajrával 100 méter háton is diadalmaskodott, utóbbi pedig a 100 és 200 gyorson aratott sikerét követően 400 gyorson bronzérmet szerzett.

Molnár Dóra: Én úgy jöttem ma ide, hogy meg szeretném nyerni

“Tudtam, hogy a többiek is jó idejük van, a francia lány egyéni csúcsa pedig egy másodperccel jobb, de a végén a hajrával sikerült elsőként beérnem. A második ötvenre a delfinemmel tudtam megint visszajönni, aztán a hajrával sikerült megelőznöm mindenkit. Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok erre az eredményre. Hosszú volt ez a hét, ez volt a tizenötödik szám, kicsit sok, de bírtam.”

Egyéni versenyeik után mindketten tagjai voltak az ezüstérmes 4×100 méteres női vegyesváltónak, melyet Pádár utolsó emberként a harmadik helyről a másodikra hozott fel úgy, hogy a váltásnál még egy másodperc hátránya volt az olaszokkal és 1.4 a franciákkal szemben, majd előbbit megelőzte, utóbbitól pedig csupán 15 századmásodperccel maradt el a végén.

Pádár Nikolett: a bronz volt a cél, és ezt sikerült elérni

Pádár Nikolett
Pádár Nikolett

“Igazából a négyszázra azt beszéltem meg az edzőmmel, hogy úgy akarom úszni, ahogy az országos bajnokságon is, mert az előfutamban teljese lezsibbadtam, miután végig lábaztam. Azaz most az első kétszázon csak minden negyedik lábtempót nyomtam meg, aztán viszont beleadtam mindent – a bronz volt a cél, és ezt sikerült elérni. Felvetődött, hogy esetleg visszalépek ettől a döntőtől, de most úgy érzem, a váltóban nem tudtam volna így úszni, ha nem csinálom meg előtte a négyszázat. Előtte tartottam egy beszédet a lányoknak, hogy ez a legutolsó úszás, most mindenki bele fog adni mindent, különösen az utolsó huszonötön, amikor a legjobban fáj, mert ezt most meg kell csinálnunk magunkért, a csapatért, Magyarországért. Szerintem hatott, mert tényleg mindenki mindent kiadott magából, iszonyú büszke vagyok rájuk!”

Molnár és Pádár egyaránt hat-hat éremmel, közte négy-négy arannyal fejezte be szereplését a román fővárosban, ahol tagjai voltak a győztes 4×100 és 4×200 méteres gyorsváltónak.

A zárónap negyedik dobogós helyét Ábrahám Minna érte el, aki 200 méter vegyesen 2:14.28 perces korosztályos magyar csúccsal végzett a második helyen.

Ábrahám Minna: Szerintem ez egy nagyon jó úszás volt

Ábrahám Minna Lilla
Ábrahám Minna Lilla

“Az elején próbáltam menni, előnyt szerezni, mivel a mezőny elég erős mellúszásban. Én is azért megtoltam mellen, éreztem, hogy ez most nagyon kell, a gyorshajrá pedig elég jól sikerült, meglett az ezüstérem, az egyéni csúcs és azt hiszem, az országos csúcs is, úgyhogy most nagyon boldog vagyok. A végső hajrá nagyon fájt, de végül is ez volt a cél, a dobogó, és meglett.”

Magyarország hat arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel megnyerte az éremtáblázatot, amire eddig egy junior Európa-bajnokságon, a 2005-ös budapesti viadalon volt példa.

Forrás: MÚSZ / MTI

Pádár Nikolett és a 4×100 méteres vegyes gyorsváltó is aranyérmes

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!