Városi Kurír

A napi fontos…

BlogbazárGyorshír

Juszt László: „Az Erzsébet-utalvány hatéves története egyedülálló siker…” – eddig 45 milliárd 700 millió és kamataiba került nekünk

erzsebet utalvany
Hirdetés

Az Erzsébet Utalványforgalmazó és Gazdasági Szolgáltató Zrt. Vezérigazgatója Somló Tamás Péter:

Hirdetés
Hirdetés

„Az Erzsébet-utalvány hatéves története egyedülálló siker a hazai cafeteriapalettán. Nagy örömmel tölt el, hogy a változó piaci és szabályozási körülmények között is stabil megrendelői körünk választja Magyarország kedvenc utalványait. Hiszünk abban, hogy jó úton járunk…”

Nos ez a jó út eddig 45 milliárd 700 millió és kamataiba került nekünk.

Először a Ticket Express utalványokat forgalmazó Edenrednek ítélt meg a bíróság 7,1 milliárd forint kártérítést és 3 milliárd forint késedelmi kamatot. A Cheque Déjeuner is pert nyert a magyar állam ellen. 12,6 milliárd forintot kapott. Most a Sodexo is nyert. 23 milliárdot plusz a kamatokat.

Miért?

Mert 2012-ben Orbánék úgy látták, hogy ezen az úton nagy pénzeket tudnak leakasztani. Akkor – ezt nevezték

“jó útnak”

– kizárólag az Erzsébet-utalvány és a Széchenyi-pihenőkártya adóterhét szabták meg kedvező, 30,94 százalékos kulccsal, a többi cégét pedig 51 százalékra emelték, ez a cégek szerint hátrányos megkülönböztetés.

Vagyis azt csinálták nemzetközi szinten, ami itthon már akkor napi gyakorlat volt. Ha egy cég, vagy a piac egy szegmense megtetszett, tönkretették majd lenyúlták. Mi meg fizethetünk!

Forrás

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here