Juszt László: Féltem a magyar miniszterelnök becsületét

Féltem a magyar miniszterelnök becsületét. Az amerikai Népszavában megjelent cikk íróját és a lapot azonnal be kell perelnie. Ha nem teszi, akkor annak egy oka lehet: Igaz, amit az újságíró leírt.

Íme:

 • Tény: minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy – a külügy és minden más hivatalos vélemény és állásfoglalás ellenére az azeri baltás gyilkos kiadatásáról személyesen Orbán Viktor döntött.
 • Tény: Orbán találkozott Jakub Ejjubovval, Azerbajdzsán első miniszterelnök-helyettesével, és tárgyalt vele.
 • Tény: egy éven keresztül folytak titkos tárgyalások Azerbajdzsán és Magyarország között a baltás gyilkos Ramil Safarov kiadásáról. Végül Orbán nyári azerbajdzsáni látogatásán állapodtak meg.
 • Tény: Novruz Mammadov, az azeri elnöki hivatal külügyi vezetője az azeri hírportálnak adott interjúban ismerte el, hogy a két ország hatóságai Ilham Aliyev elnök személyes felügyeletével folytattak egyeztetéseket az átadásról. A megoldásban kulcsszerepet játszott az a megállapodás, amit Orbán Viktor látogatása idején kötöttek – állította az interjúban Novruz Mammadov. A News.az-n egy másik interjúban Fuad Alasgarov, az azeri elnöki hivatal rendvédelmi főnöke arról beszélt, hogy Safarovot az azeri légitársaság különleges járatán szállították Bakuba, és még aznap elnöki kegyelemben részesült. Nemzeti hősként fogadták a terroristát.
 • Tény, hogy 2012–13-ban több mint 7,6 millió dollárt (mai árfolyamon nagyjából kétmilliárd forintot) utaltak egy a Jakub Ejjubov első miniszterelnök-helyettes Metastar Invest LLP nevű kamucégétől egy Velasco International nevű offshore cég magyar számlájára. Ezt a Velascót 2015-ben meg is szüntették, a dollármilliókról nem tudni, hova tűntek.
 • Tény: Magyarország nemzetközi botrányt vállalt, megszegett minden létező szabályt, tudatosan szabadon engedett egy brutális nacionalista gyilkost, egy terroristát, amellyel még háborút is kockáztatott a térségben, örökre felszámolta a baráti keresztény örményekkel Magyarország viszonyát, és nem kapott érte semmit cserébe. Illetve?…

Ilyen üzlet pedig nincs

Valakit lefizettek, de kit? Csak nem azt, aki a döntést hozta? Hova lett a 7.6 millió azeri dollár? Sajnálnám, ha nem perelné a miniszterelnök az amerikai Népszavát, s hagyná, hogy ráégjen ez az ügy. Hiszek benne, hogy könnyedén tisztázhatná magát.

Forrás

Kapcsolódó

Ilyen Azerbajdzsánban, Orbán kedvenc országában, van legközelebb

Gábor György: Orbánnak döntenie kellene, hogy a szunnita vagy a síita rokonságnak leszünk „régi vágású” védelmezői

Bokros Lajos: Türk vitéz az övéi között

2 hozzászólás

 • 2021.03.20 - 19:36
  Közvetlen hivatkozás

  Juszt Úr.
  Kanadából jelentkezem a Kuncze Gáborral folytatott valamivel kapcsolatban. Kiváncsian várom, hogy lesz -e bátorság magában válaszolni erre a levelemre. A Kucze Gábor egy levitézlett baloldali ,liberális politikus aki egyhúron pendül magával. A kuncze és Ön tanubizonyságot tesz arrol, hogy fogalmuk sincs az úgynevezett nyugati vakcinákkal kapcsolatban. Csak info kedvéért leírom azok nem vakcinák, mert nem a tradicionális vakcinák alapjain nyugszik a kifejlesztésük. Az önök véleménye (Kuncze, Juszt) az alulinformáltak és kormányellenesek véleménye.
  A vakcinával kapcsolatos mondtaimat, magyar orvos barátomtól idézem. Ön és a beszélgetőpartnere csak a gyülölködő kormányellenességet bizonyítja. Az orosz és a kinai vakcina az ősi alapvakcina megformálásán alapul. Tehát az önök kritikája kritikán aluli. Az ugynevezett nyugati vakcinák a nanotechnologiát viszik be a beoltott emberekbe amelynek a távlati hatásától reszketni kellene minden magyarnak aki beoltatta magát vele.Kiváncsian várom válaszát soraimra amelyben kritikát gyakoról irásomról.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük