Juszt László: "Kövér! Kövér! Mit tudsz te a demokráciáról?" - Városi Kurír

Sorting by

×

Juszt László: “Kövér! Kövér! Mit tudsz te a demokráciáról?”

Újabb súlyos mondatokkal zúzta össze Juszt László ezúttal Kövér László házelnök legutóbbi beszédét, amit a Magyar Jogász Egylet Értékek és intézmények a tízéves alaptörvényben című konferencia megnyitóján, a Kúria dísztermében mondott el. 

Hirdetés

“Ez meg tipikusan az a mondat, ami semmiről nem szól, de kábít”

Kövér, a házmester megint megszólalt egy konferencián, nem kímélve senkit és semmit:

“Egy olyan korszakalkotó közjogi dokumentumnak, mint amilyen az alaptörvény, a legfőbb üzenete az, hogy Magyarország magyar ország akar maradni.”

Ez meg tipikusan az a mondat, ami semmiről nem szól, de kábít. Csak a hallgatóság idejét rabolja.
Így folytatta:

“A több mint 1000 éves Kárpát-medencei magyar történelemben „egy demokratikusan megválasztott Országgyűlés által 2011-ben megalkotott első írott alkotmányunk szerint mi, … demokratikus jogrendben akarunk élni”.

Érdekes!

Én úgy emlékszem, hogy nem ez volt az első írott alkotmányunk. Kövér! Kövér! Mit tudsz te a demokráciáról?

“Politikai példa,… mindazoknak, akik közösségi létüket a jövőben is változatlanul államban, nemzetben és demokráciában képzelik el.”

Ha nem államban és nemzetben élünk, akkor hol?

Szóval ez duma a megszokott, sablonokból épült egy nesze semmi, lakjál jól vele hülye magyar! És ne törődj azzal sem, hogy csalással nyertünk és falhatalmazás nélkül tálaltuk be neked a betonszilárdságú alaptörvényt! És különben is ez nem biblia, hogy ne lehetne akárhányszor átírni…

Kapcsolódó

 

kövér

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.06.28 - 17:08
  Közvetlen hivatkozás

  Köteles Kövér csak a leckéjét mondja fel átzenésítve.
  Semmi duma, semmi kompromisszum! Tudomásul kell venni, a miniszterelnök és grémiuma alkalmatlan az ország vezetésére! Le a kormánnyal! Ezeket az aljas gazembereket mielőbb el kell zavarni! POKOLRA VELÜK! Az Alaptörvény egy rakás sz@r! Visszaköveteljük az ALKOTMÁNYUNKAT! – Hölgyeim és Uraim! Nem tanácskozni, szájakat jártatni, mert ez semmit, de semmit nem ér. El kell tüntetni az un. “Alkotmánybíróságot,” ezt az illegitim kormányt, valamint a fideSS grémiumot felelősségre kell vonni! Érvényteleníteni kell minden szerződést, amit a kormány és csatlósai 2011. április 25 után kötött!

  VISSZA KELL SZEREZNI MAGYARORSZÁG VAGYONÁT, és HELYRE KELL ÁLLÍTANI AZ ALKOTMÁNYOS RENDET, HOGY EGYENJOGÚ TAGJA MARADJUNK EURÓPÁNAK!

  Válasz
 • 2021.06.29 - 11:23
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Honfitársaim ! Ebben a forróságban különösen lesújtó a Kövér politikus előadása, mert a felszínen értelmezi csak a demokráciát, holott a középiskolai tankönyvekben emberismeret tantárgyban is már tudják a diákok, hogy létezik a részvételi demokrácia, amikor az állampolgár véleménye is számít.Most a fiatalok azt látják, hogy van egy központi, diktátumú vezérlés, de amit felelősséggel nem vállal a kormány.Elég 3 iskola példa a bizonyításra, vagy elő kell venni 30 év újságjait és megtaláljuk benne az összefüggéseket, hogy miképpen rontottuk el közösen a rendszerváltást. Most a megoldás a rossz választási törvény miatt az lehet, hogy az Egység Frontot támogatjuk, ők beletanultak a XXI.század problémáinak a kezelésébe, és egységben az erő.Míg a kormány lejáratta az ellenzéket, addig ők viszont tanultak, mert mindennek utána kellett nézi, járni, hiszen az akadályok sokaságát kellett kiállni,amikor nem kapták az adatokat.Józan szemléletet kívánok polgár társaimnak, semmi szubjektív érzés, mert nagy az államadósság és verseny hátrányban van az ország, sok a gond, baj, amit ez a propaganda kormány titkol a választók elől,főleg a rendszerszintű korrupciót,melyet alkotmáőnyos költségnek hívnak, ha a megnyert pályázó visszaoszt az érdek szférának.Nem szabályos, hogy rövid idő alatt vagyonos oligarchiák lettek EU-s támogatásból ,és ha akár egy tisztességes nyugdíjas megírja a véleményét, az nulla értékű a Fidesznél, de az ellenzéket meg egyenesen gyalázzák.a köztévébe sem mehet be, és ha a nép házában azt mondja egy bátor ellenzéki, hogy már ebben az évben, járvány időszakban ne lopjanak, akkor nincs rá válasz, csak Gyurcsányozás, vagy a kritikus jövedelmét adja az elnök válaszul.,nem tud rá válaszolni.Én nem vagyok egy slág fertig típus, éles elméjű, de vagyok annyira komoly ember, hogy érdemben azt válaszolnám: jól van, rendben van, megszervezzük az ellenőrzést. Az igaz, hogy én hivatalban abban a felelősségben dolgoztam, hogy a rendeleteket be kellett tartanom, mert engem ellenőriztek, de ha adóhivatalban dolgoztam, akkor én ellenőriztem cégeket, de azt is a rendeletek alapján,még a gyakorlat is engem segítene vezetői irányilásban.Orbán értelmes vezető, tudnia kell, kellene, hogy ha ország-világ tudja, hogy visszaélések vannak, akkor nem lehet titkolózni, rendet kell teremteni és nem kifelé harcolni.Először söpörjünk a házunk előtt, utána kritizálhatjuk az EU működését, mert most nincs semmi alapja bármilyen Brüsszel kritikának, ha kívülről úgy néz ki az ország,mint az őrültek ketrece.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.