Juszt László: „Minden Budapest, illetve a Fidesz magatartásán múlik” – húzta alá Weber. Ez a fidesz szavazókat is érinti! Ha felfogják, ha nem

„Minden Budapest, illetve a Fidesz magatartásán múlik” – húzta alá Weber. Manfred Weber ismételten úgy fogalmazott, hogy az Európai Néppárt számára a Fidesz nehéz partner, …. az európai parlament képviselői éppen ezért szavazták meg az uniós szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen.

„Ez a legerősebb eszköz, amely ma a rendelkezésünkre áll. Feladatunk, hogy fellépjünk az ellen az állam ellen, amely nem tartja be az alapelveket.”

Értelmezzük ezeket a sorokat!

Adva van egy autokratikus pártvezető Magyarországon, aki egy csalással megnyert választást követően teljhatalomra tett szert. (A csalásról Kövér és Polt nyilatkoztak.) Ezzel a teljhatalommal visszaélve, az európai írott és íratlan jog normáit csúnyán megsértve (a jogállamiság, a független média és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága.) eljut odáig, hogy az európai parlamenti családja büntetni akarja.

Viszont a büntetést nem ő kapja, hanem “Budapest”, “Magyarország” és a ”Magyar Állam” ellen indul meg az eljárás, s nem arról beszélnek – Weber sem – hogy Orbán és a fidesz a bűnös, hanem ezt az agyamentet összemossák az országgal. Veled és velem is.

Sőt!

Mára odáig jutott a helyzet, hogy Manfred Weber támogatná egy olyan mechanizmus elfogadását, amely lehetővé teszi, hogy korlátozzák az uniós finanszírozáshoz való hozzáférést előbb, mint hogy a 7-es cikkely életbe léphetne. És ez a fidesz szavazókat is érinti! Ha felfogják, ha nem.

Forrás

Bíró-Nagy András: Orbánt a Néppártból csak kidobni lehet…..

Bauer Tamás: Weber és Orbán

Elég volt Orbán tolerálásából! – karikatúrával megspékelt hírünk a világban……

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük