Karácsony és Baranyi feltételrendszere atlétikai vb-stadion ügyben – Kemények, mint a fagyott kutya lába

A főpolgármester és Ferencváros első embere közösen állt ki a sajtó elé, hogy vázolja azt a koordináta- és feltételrendszert, aminek figyelembevételével támogatják az atlétikai vb-re tervezett giga-stadion építését.

Kapcsolati királyvíz

Karácsony szerint most dől el a kormány és a főváros viszonya. Tulajdonképpen arról beszélt a főpolgármester, hogy ez az az ügy, aminek kapcsán kiderül, arany, vagy csak valami gagyi anyag az, ami összeköti a kormányt és a fővárost, azaz mennyire lehet hinni Orbán szirénénekének.

„Sokan mondták el a véleményüket, élsportolók, díszpolgárok, nemzetközi szervezetek, mi halljuk ezeket  a hangokat” –emlékeztetett a rájuk nehezedő szakmai és civil nyomásra a dőpolgármester, majd így folytatta: „a budapestiek hangját is hallani kell, akik kevésbé befolyásosak, és a problémáik kevésbé kerülnek be a híradásokba”.(…) Olyan beruházást szeretnénk látni, ami nemcsak az élsportot szolgálja, hanem a tömegsportot és kulturális rendezvényeket is”

https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/739424279910570/

A feltételrendszer

  • Az elkövetkező 5 évben 50 milliárd forintot költsön a kormány a kerületek járóbeteg-ellátásának fejlesztésére, azon felül, amit a kormány az állami intézmények fejlesztésére akart eddig fordítani. Erre Karácsony szerint azért van szükség, mert az összes OECD-országban a legalacsonyabb az egy főre jutó CT- és MR-készülékek aránya.  Egymillió emberből négy jut MR-készülékre, 9 CT-re Szlovákiában ennél sokkal több Karácsony szerint.
  • Zöldfelület növelésre is szükség van Karácsony szerint. A csepeli Nagyerdő-projekt megvalósítása. A csepeli területen nem látják indokoltnak további sportlétesítmény építését. „Csepelen ne élsport épüljön, hanem ott egy új városliget legyen” – mondta Karácsony.
  • A beruházások kapcsán azt szeretnék az ellenzéki politikusok, ha minden szerződés nyilvános lenne. Tanulva azokból a beruházásokból, amiknél elszálltak a költségek.
  • Végezetül Karácsony azt kérte, hogy szeretnénk ha a kormány világossá tenné, ha az a megállapodás amit a Tarlóssal kötöttek, és a tömegközlekedés finanszírozását is illeti megmaradna. (Mérce)

(Friss hírek>>>>>>>>>>>>>)

A fenti feltételrendszer csak azok szemében tűnhet zsarolásnak, akik nem érzik a demokrácia legalapvetőbb követelményeit sem kötelezőnek önmagukra. Amennyiben kedden a fővárosi közgyűlés is rábólint Karácsony és Baranyi feltételrendszerére, akkor már a kormány térfelén pattog a labda. Ne ámítsuk magunkat, nagy meglepetés lenne, ha elfogadnák. Jóslatunk szerint a  kormánynak és a fővárosnak az elfogadásig -ha lesz egyáltalán ilyen- még sokat kell faragni a munkaanyagon. Mondjuk ezt úgy, hogy az atlétikai világszövetség már a héten várja a döntést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük