Karácsony Gergely: Készüljünk a legrosszabbra, hogy elkerüljük a legrosszabbat!

A főpolgármester hivatalos közösségi oldalán is amellett kampányol, hogy a szükséges nehézségek elviselése, megmenthet minket a nagyobb rossztól. 

Újra kell szerveznünk az életünket

„A felelősségvállalás új korszaka van most Jó időre, nem is tudjuk, milyen hosszú időre, újra kell szerveznünk az életünket, változtatnunk kell a szokásainkon. Ebben a legfontosabb, hogy minden eddiginél jobban kell figyelnünk egymásra, különösen és mindenek előtt az idős emberekre, családban és azon kívül is. A járványt megállítani nem tudjuk, terjedésének ütemét tudjuk befolyásolni, de akkor és csak akkor, ha mindent alárendelünk mostantól az emberi élet védelmének.”Írja Karácsony Gergely.

Az egészségügyben dolgozók előtti főhajtás után  a főpolgármester, így  beszél: „Arra kérem az idősebbeket, kerüljék a nyilvános helyeket, kerüljék a szociális érintkezést, amennyire csak tudják. Arra kérek minden budapestit, lehetőségei szerint a legkevesebb érintkezést vállaljon a következő hetekben. Arra kérem a budapesti munkaadókat, minden lehetőséget használjanak fel az otthoni munkavégzés feltételeinek megteremtésére, a szakaszos munkakezdés bevezetésére, hogy így csökkentsük a városi tumultust. Most majdnem minden azon múlik, betartjuk-e a szabályokat, képesek vagyunk-e szolidáris közösségként viselkedni.”

A budapesti operatív törzs legújabb döntései:

Hétfőtől bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék. Ahol szükséges, ott a gyermekek felügyeletéről, ügyeleti rendről a kerületi polgármesterek gondoskodnak.
Holnaptól bezárnak a fővárosi gyógyfürdők, és zárva tart az Állatkert is.
• A közösségi közlekedésben dolgozók védelme érdekében hétfőtől nem lehet felszállni a buszokon az első ajtókon.
• Folyamatosan nyomon követjük az utasforgalmi adatokat, ha szükséges, azonnal beavatkozunk a terhelés csökkentése érdekében.
• Aki teheti, kérem, most kerülje a tömegközlekedést, különösen csúcsidőben, ha teheti, használjon alternatív közlekedési eszközöket. Ennek jegyében a Bubi közösségi kerekpár szolgáltatás árát a technológiailag lehetséges legkisebb összegre, mindössze 100 forintra csökkentjük.
• Fontos, hogy a rendkívüli szabályok betartását senkinél ne akadályozzák anyagi okok. Ennek érdekében a város és a kerületek vállalják, hogy saját munkavállalóikat anyagi kár az intézkedések miatt nem érheti. Hasonló döntések megfontolását javaslom a kormánynak is.

Budapest legyen szolidáris város

Biztosítani kell a legkiszolgáltatottabbak szociális ellátását, ezt a munkát Gy. Németh Erzsébet vezeti.
A közlekedéssel kapcsolatos döntéseket Dorosz Dávid vezetésével készítjük elő.

„Budapest sokadjára mutatja a bajban szolidáris arcát. Sok önkéntes felajánlás érkezik hozzánk és a kerületekhez, ezek koordinálását Kerpel-Fronius Gábor végzi.
Hétfőtől minden nap ülésezik a fővárosi operatív törzs Tüttő Kata főpolgármester-helyettes irányításával. És hétfőtől minden nap tájékoztatást adunk a döntéseinkről. Mert minden információ a budapestiekre tartozik.
Vigyázzunk egymásra, különösen az idősebbekre, minden eddiginél jobban. Legyünk igazi közösség, szolidáris város.- fejeződik be a bejegyzés.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük