Karácsony Gergely négy témában javasol vitát a budapesti ellenzéki előválasztásra 0 296

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje Budapest „zöldítésében”, a „lakhatási válság” felszámolásában, valamint az egészségügy és a közlekedés kérdésében kezdeményezett vitát pénteken az ellenzéki budapesti előválasztáson indulók között.


Szeretné, ha az előválasztás valódi tartalmi kérdésekről, a budapestiek jövőjéről szólna

A Párbeszéd társelnöke Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, itt az ideje, hogy az ellenzék demokratikusan rendezze saját belső vitáit, hiszen szerinte alapvetően ez különbözteti meg őket a Fidesztől.

Hangsúlyozta, 2006 óta először várható érdemi verseny a főpolgármester-választáson, ezért azt szeretné, ha az előválasztás valódi tartalmi kérdésekről, a budapestiek jövőjéről szólna és nem a pártokról, illetve a múltról.

Karácsony Gergely ezért négy olyan – általa nagyon fontosnak nevezett – kérdésben kezdeményezett vitát, amelyekkel szerinte a Fidesz nem foglalkozik.

Budapest a világ egyik legrosszabb levegőjű városa, kevés zöld területtel, ezért beszélni kell a klímaváltozás elleni védekezésről – mondta.

Csütörtökön megszűnt a korábbi baloldali egység

Kiemelte továbbá, tavaly a világ nagyvárosai közül Budapesten nőttek a leginkább az ingatlanárak, aminek negatív hatásai nagyon sok társadalmi réteget érintenek. Meg kell vitatni, miképpen lehet változtathatni ezen.

Karácsony Gergely szerint az előválasztás résztvevőinek emellett arról is nyilatkozniuk kell, miképpen képzelik a budapestiek egészségügyi helyzetének javítását, valamint mit kívánnak tenni azért, hogy a városban kevesebb legyen az autó, a tömegközlekedés pedig jobbá és olcsóbbá váljon.

Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszélt arról is, csütörtökön megszűnt a korábbi baloldali egység azzal, hogy Kálmán Olga televíziós újságíró a Demokratikus Koalíció támogatásával, de független jelöltként részt kíván venni az előválasztáson.

Jól kérdez, de vajon jól válaszol-e?

Kérdésre válaszolva elmondta, vegyes érzései vannak, mivel egyrészt örül Kálmán Olga indulásának, ugyanakkor szerinte ez a korábban kötött politikai együttműködések újragondolását is jelenti. Az ellenzéki pártoknak sokat kell dolgozniuk azon, hogy a jövőben ne romoljon meg az a bizalmi viszony, ami az elmúlt időszakban „szépen épült” – tette hozzá.


Karácsony Gergely kiváló műsorvezetőként jellemezte Kálmán Olgát, aki szerinte jól kérdez. Az előválasztáson pedig reményei szerint az is kiderül, hogy városvezetőként kiváló válaszai is lennének-e – mondta.

(Forrás: MTI)

Kálmán Olga vendég volt az Egyenes beszédben – kifordult sarkaiból a világ!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

szunyog

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Éppen mostanság nyírják ki az MTA-t, mondván, semmi szükség a felesleges tudásra, tessék …

pofatlan

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Komolyan gondolom, hogy a gödörnek biztosan van alja, de a Fidesz nap, mint …

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Nagy nézeteltérések nélkül tartottak vitát pénteken este a budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás indulói: …

viking

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A 15 millió forintos óvadék fejében szabadlábra helyezett Jurij C., a Viking Sygn …

Pin It on Pinterest