Keményen támad a koronavírus! A 3 legveszélyeztetettebb magyar város

A Nemzeti Népegészségügyi Központ drámai bejelentése szerint a szennyvíz-vizsgálatok alapján az országban 3 nagy városban várható az esetszámok közeli megugrása.

A dobogósok

Nyíregyházán,  Budapest észak és központi területein, Debrecenben növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 36. héten végzett szennyvíz vizsgálatok. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

Fontos hangsúlyozni, hogy a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, tehát az eredmények arra utalnak, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Tanácsok és figyelmeztetések olvashatók:

  • Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  • Kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak!
  • Lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, ahol nem lehet ott viseljünk orrot és szájat eltakaró maszkot!
  • Viseljük maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.
  • Gyakran és alaposan mossunk kezet!
  • Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Olvasható az Egészség Kalauz-on

A fentiekhez érdemes hozzátenni azt is, hogy Müller Cecília, kedden azonnali hatállyal elrendelte a látogatási tilalmat az összes szociális intézményben.

Ezek foltos lépések, de önmagukban semmit nem érnek, és így lesz ez egészen addig ameddig a kormány nem tér át végre (mert itt valóban helye lenne) az ajánlások puha rendszere helyet, a rendeletek, méghozzá a szankciókkal felszerelt rendeletek kiadására, és nem csak a legveszélyeztetettebb 3 városban. 

Most legyen kemény a NER!!!

városban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük