BanánköztársaságKiemelt hírek

Kende Péter tízmillióért sem vállalta egy pedofil védelmét – Deák Dániel és Kocsis Máté is letette voksát Kaleta-ügyben

dr. Kende Péter: Koncepciós eljárás: ez az ügyészség ma

Két szerdai facebook-bejegyzés, két homlokegyenesen ellentétes vélemény. Természetesen a Kaleta-ügyről van, lesz szó.

A gyomorfogató ügy bizonyos részleteit

már korábban kitárgyalta a magyar sajtó szinte valamennyi szeglete, majd az elsőfokú ítélet után (hiszen azóta tudjuk, hogy az ügyész nem, ám a vádlott ügyvédje felebezett) az internet népe már rögtönítélő bíróságként nemcsak a vádlottat, de még az ügyvédjét is elítélte.

Az kétségtelenül igaz, hogy a védőügyvédről kiderült, hogy egyébként társadalmi munkában éppen gyermek áldozatokat véd és érdekükben végez pro bono munkát, ezért mint Kaleta védője minimum etikai kérdéseket vet fel a szerepvállalása. Erről mondta el kedd este az ATV-ben Kende Péter, hogy ő anno tízmillió forintért sem volt hajlandó elvállalni egy pedofil védelmét, sőt emiatt váltak el útjaik ügyvéd társától, akivel közös irodát működtetett.

A Kaleta-ügy természetesen az első perctől kezdve politikai ügy,

hiszen a vádlott diplomataként Magyarországot képviselte Peruban és azt is lehet tudni, hogy jó kapcsolatokat ápolt a jelenlegi kurzussal. Éppen ezért őt egy évvel ezelőtt a TEK hozta haza Dél-Amerikából, majd az ügyész a lehető legkisebb büntetést kérte Kaletára.

És akkor nézzük a két facebook-bejegyzést

https://www.facebook.com/daniel.deak.712/posts/1702035953306264

A Corvinus egyetemi tanára, Dr. Deák Dániel jogi értelemben kristálytiszta logikával vezeti le véleményét. Természetesen nem kell vele egyet érteni, ám az vitathatatlan, hogy ő legalább éppen arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy az ügy elsősorban az ügyészségre, a bíróságra és természetesen a védelemre tartozik és semmi keresnivalója ebben a politikának. Egyiknek sem. Deák véleménye szerint a bűnhődést bízzuk magára a vádlottra, aki már így is megkapta a magáét.

Deák Dániel: Arra kérlek benneteket, védjük meg Kaleta Gábort, és az őt sújtó ítéletet

“Ijedten látom az ellene indított, és egyre jobban elhatalmasodó kampányt, ami lassan intellektuális lincselésbe megy át, ami önmagában is elfogadhatatlan számomra. Az ügy érdemét illetően: legjobb tudomásom szerint K.G. összeomlott, lelkiismereti okokból súlyosan megbűnhődött tettéért, és nemcsak a leleplezés miatt, hanem mert egy évek óta titokban folytatott tevékenység hirtelen napvilágra kerülése már önmagában is megrázkódtatással jár.”

Gondolják azok, akik most rázzák az öklüket, hogy ezzel a társadalmi békét és köznyugalmat szolgálják?

“Vagy hogy éppen ezzel védik meg a gyermekeket a visszaélésektől és erőszaktételtől? Hogy hozzájárulnak a sebek begyógyításához? És hogy szelídek, alázatosak és könyörületesek?”

A kriminológus állítja, a büntetés súlyosbításának követelésével – ami a populisták fegyvere – nem lehet komplex lelki problémákat orvosolni

“Azt se feledjük, hogy a képeket nem osztotta meg, hiszen azzal más – súlyosabb – bűncselekményt követett volna el. Ha viszont börtönbe rakják, a magyar börtönviszonyokat ismerve közvetlenül börtönön belüli súlyos erőszaknak tesszük őt ki, amit a fegyőrök nem tudnak, és talán fásultságukban nem is akarnak megakadályozni.”

Különösen ízléstelen, hogy politikai pártok is megszólalnak, és fájdalmas, hogy éppen magukat demokratikusnak mondó pártok

“A DK szereptévesztésben van, amikor a nyilvánosság előtt becsmérli az ítéletet, holott máskor éppen ez a párt kifogásolja – joggal – a kormánypártot, hogy az kommentál a politikai nyilvánosság előtt bírósági ítéleteket. Persze egy kormánypártnak nagyobb a felelőssége a bírósági ítélet kommentálása miatt, mint egy ellenzékinek, de azért utóbbi sem ártatlan bárány.”

Természetesen a bejegyzés megjelenése után záporoztak a hozzászólások. A már emlegetett internetes rögtönítélő bíróság a tanár urat is rögtön máglyára küldte.

A teljes bejegyzés odaát, a facebookon elolvasható


Nem sokkal később érkezett a facebookra Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének markáns véleménye.

Kocsis Mate

Kocsis Máté: Undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan

“Kaleta ahelyett, hogy enyhítésért fellebbezne, inkább nézzen szembe gyomorforgató tettével, és annak minden létező következményével, ugyanis az ügynek még nincs vége.

Valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgáljuk és szigorítani fogjuk úgy, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk.

Két gyermek apjaként, állampolgárként és politikusként is ezt tartom helyesnek. Minden jóérzésű ember közös ügye, hogy a leghatározottabban – ha úgy tetszik: a legdurvábban – fellépjünk a pedofilok ellen.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

https://www.facebook.com/kocsismate/posts/10157910892463241

Újbuda

About Author

Comments (8)

 1. tóth+lászló

  Maga a Kaleta-ügy elkeserítő: egy mentálisan beteg ember kisgyrerekekeről mezítelen fotókat gyüjt. A társadalmi reakció viszont vérlázító: sikerült találni egy “nemzetegyesítő” ügyet, ami tökéletesen összhagban áll a NER logikájával: a magyar nemzet egységesen (néhány kivétellel) kiáll valami mellett vagy ellen. Csak kevesek eszébe jut, hogy egy lelkileg sérült embert aláznak meg, ami leginkább a bűnbakképzésre hajaz: amíg a milliárdos ner-lovagok ügyei egy-egy percnyi figyelmet kapnak, holott gazdagodsuk morálisan ia elfogadhatatlan (ezeknek nincs erkölcsük), addig egy képeket magányosan nézegető egyén körül vihart kavarnak.

 2. Kiss Péter

  Mi a f…om a főcímben alatti alcím: “A nyomorfogató ügy bizonyos részleteit…” Talán gyomorforgató akart lenni? És ezt a szörnyedvényt, hogy NYOMORFOGATÓ így hagyja a szerkesztő? És senki nincs, aki ellenőrizze? Itt tartotok? Akkor nagy a gáz…

 3. Mátrai Anna

  Köszönjük a figyelmeztetést és elnézést kérünk a hibánkért.

 4. Némethi Gábor

  Az nem elég.
  Javítani kellene.

 5. Mátrai Anna

  Megtörtént

 6. Palotai+Juli

  Mindenütt azt olvasom róla, hogy mentálisan beteg, mert gyermekfotókra recskázni, ilyent normális ember nem tesz. Akkor mégis, hogyan tölthet be ilyen magas pozíciót?

 7. Az igaz, hogy a milliárdos vagyonok felhalmozásról tereli el a figyelmet ez a kaleta ügy ,de nehogy valaki is benyalja, hogy ez a gazfickó a mi sajnálatunkra és megértésünkre igényt formálhatna,hiszen Ő egy mélyen vallásos hit buzgó katolikus úr ( lehetne )aki ráadásul súlyos lelkiismereti válságba jutott és ráadásként még 30 kg is fogyott. Hát nem, ez az ember egy jól kifejlett , sok sok iskolát végzett magas szintű tudással felvértezett emberke akit nem érdekel az a pici gyerek akit az ő fajtájú egyedek milyen helyzetbe kényszeritettek, Ő urasága a képeket nézve élvezkedett és mivel nem gyengeelméjű tisztában volt vele, hogy amit csinál az erkölcstelen és adott esetben egy normális országban súlyosan büntetni lehetne. De, azt is tudta, hogy neki vannak barátai akik majd alkalomadtán kihozzák őt a frontvonalból. Jelentem megtették!

 8. Bálint Erika

  Kedves tóth+lászló! Ön szintén nem érti hogy ez mi? Önnek nincs gyermeke? Mit tenne, ha az ön gyermekét nézegetné ez a kaleta? Vagy az unokáját? Nem tudom mennyi idős, de ha nem érti, hogy miről van szó, akkor teljesen mindegy az életkora. Nagyon szomorú, hogy csak ennyi büntetést kaphatott! Vérlázító, amit csinált a gyerekekkel!

Szólj hozzá!