Velünk tényleg bármit megcsinálhatnak..?

Egy pillanatra hagyjuk most Káslert, Nagyot és a többieket: figyeljünk arra, hogy Gulyás Gergely kiált szabadságért, Kövér László védi a Ház tekintélyét; maga a Keresztapa pedig újfent temeti a liberális demokráciát, s a kereszténydemokrácia nagyobb dicsőségére megszavaztatja a Stop Sorost, módosítja zalaptákolmányát, és új büntetőjogi tényállásokat vezet be.

Mindennek semmi értelme sincs – már ha eltekintünk attól, hogy Orbánnak és bandájának folyamatosan hadakoznia kell ahhoz, hogy egyben tartsa támogatóinak elhibbant seregét.

Mindez azt mutatja, hogy egyetlen nyomorult békülékeny gesztusra sem számíthat ebben az országban senki: 2,6-2,8 millió szavazóra hivatkozva teljes nemzeti egységről megy a handabanda – olyan egységről, amelybe csak a hazaárulók nem férnek bele. S ez a nemzeti egység eltökélten számolja föl a demokrácia még úgy-ahogy megmaradt elemeit – például a bírói függetlenséget.

A “Stop Soros” félig-meddig hivatalos elnevezése maga az elpimaszodott eszelősség – vagy inkább a gátlástalan bűnözők fricskája: nesztek, vazze, bármit megcsinálhatunk! És közben vihogva dumálunk az antiszemitizmus elleni harcról…

Mindent megcsinálnak, aminek szimbolikus jelentőséget tulajdonítanak – és egész „kormányzásuk” szimbolikus… Elűzik a CEU-t, a Nyílt Társadalom Alapítványt – és rágalmaznak mindenkit, aki még valamennyire önállóan gondolkodik.

Pedig már mindent leírtak-leírtunk e „kormányzás” mibenlétéről – de nincs mese: 2,6-2,8 millió embernek tetszik. Vagy legalábbis egy nem jelentéktelen része nem mer ellene föllépni – ki tudja, hányan élnek cselédsorban vagy félig-meddig jobbágyként; hányan szavaztak a gyakorlatban nyíltan…

És a „miniszterelnök” meglátogatja jobbágyait, hízeleg, ígér ezt-azt – és eladja nekik minden aljasságát.

Közben némelyek újra fölvetették: ki kellene zárni a Fideszt az Európai Néppártból.

Kizárni..? Ugyan már! Hiszen nem csinál mást, mint amit a néppárti képviselők jelentős része maga is szeretne…

Kapcsolódó:

Orbán szerint új vezéreszmére van szükség, mert a liberális demokrácia kiürült

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük