Egy pillanatra hagyjuk most Káslert, Nagyot és a többieket: figyeljünk arra, hogy Gulyás Gergely kiált szabadságért, Kövér László védi a Ház tekintélyét; maga a Keresztapa pedig újfent temeti a liberális demokráciát, s a kereszténydemokrácia nagyobb dicsőségére megszavaztatja a Stop Sorost, módosítja zalaptákolmányát, és új büntetőjogi tényállásokat vezet be.
[mnky_ads id=”10551″]

Mindennek semmi értelme sincs – már ha eltekintünk attól, hogy Orbánnak és bandájának folyamatosan hadakoznia kell ahhoz, hogy egyben tartsa támogatóinak elhibbant seregét.
[mnky_ads id=”10552″]

Mindez azt mutatja, hogy egyetlen nyomorult békülékeny gesztusra sem számíthat ebben az országban senki: 2,6-2,8 millió szavazóra hivatkozva teljes nemzeti egységről megy a handabanda – olyan egységről, amelybe csak a hazaárulók nem férnek bele. S ez a nemzeti egység eltökélten számolja föl a demokrácia még úgy-ahogy megmaradt elemeit – például a bírói függetlenséget.

A “Stop Soros” félig-meddig hivatalos elnevezése maga az elpimaszodott eszelősség – vagy inkább a gátlástalan bűnözők fricskája: nesztek, vazze, bármit megcsinálhatunk! És közben vihogva dumálunk az antiszemitizmus elleni harcról…

Mindent megcsinálnak, aminek szimbolikus jelentőséget tulajdonítanak – és egész „kormányzásuk” szimbolikus… Elűzik a CEU-t, a Nyílt Társadalom Alapítványt – és rágalmaznak mindenkit, aki még valamennyire önállóan gondolkodik.

Pedig már mindent leírtak-leírtunk e „kormányzás” mibenlétéről – de nincs mese: 2,6-2,8 millió embernek tetszik. Vagy legalábbis egy nem jelentéktelen része nem mer ellene föllépni – ki tudja, hányan élnek cselédsorban vagy félig-meddig jobbágyként; hányan szavaztak a gyakorlatban nyíltan…

És a „miniszterelnök” meglátogatja jobbágyait, hízeleg, ígér ezt-azt – és eladja nekik minden aljasságát.

Közben némelyek újra fölvetették: ki kellene zárni a Fideszt az Európai Néppártból.

Kizárni..? Ugyan már! Hiszen nem csinál mást, mint amit a néppárti képviselők jelentős része maga is szeretne…

Kapcsolódó:

Orbán szerint új vezéreszmére van szükség, mert a liberális demokrácia kiürült

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét