Orbán szerint új vezéreszmére van szükség, mert a liberális demokrácia kiürült

Szokásos rádiós locsogásában a kormányfő azt mondta, hogy az új vezéreszme a kereszténydemokrácia lesz, amely megvédi a határokat és az egy férfi-egy nő kapcsolatára épülő családeszmét is. Orbán azt is kifejtette, hogy a magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen, mert a migránsok nem maguktól jönnek.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában arról beszélt, hogy szerinte kevés országban fordulhat elő olyasmi, hogy a miniszterelnököt megbírságolják a kampányban, mert óvodásokkal fotózkodik. “Ennyit a magyar demokrácia állapotáról” – kommentálta a dolgot. Hozzátette, most visszatért Dadra az óvodásokhoz egy legális közös fotót készíteni velük, és nagy örömmel fogadták.

Orbán a beiktatási beszédéről, amiben azt mondta, hogy 2030-ig tervez, most azt mondta, bár a mandátuma 4 évre szól, 2022-ig, de ezt egy 2030-ig szóló nagyobb tervbe kell beleilleszteni, mert választ kell adni az embereknek arra is, hogy hova vezet minden mostani döntése a kormánynak. “Ez az időtáv belátható, itt még nem felelőtlen dolog erről a jövőről beszélni” – tette hozzá.

Orbán megint szólt a “demográfiai kérdésről”, és azt mondta, ugyan a kormánynak korlátozottak a lehetőségei, de azért vannak, és azt szeretnék elérni, hogy 2030-ra Magyarország olyan ország legyen, amely képes fenntartani és reprodukálni magát, vagyis legalább ugyanannyian születnek, mint ahányan meghalnak. Bejelentette, komoly családpolitikai intézkedéseket akarnak bevezetni, amelyet megelőz majd

egy nemzeti konzultáció a gyermekvállalásról és gyermeknevelésről.

Alapvetően a nők véleményére lesznek kíváncsiak – tette hozzá.

“Új vezéreszmére van szükség”

A kereszténydemokráciáról, mint új hívószóról azt mondta, a liberális demokrácia kiüresedett, ezért “új vezéreszmére” van szükség. “Ennek az ideje eljött, Magyarországon mindenképpen, de talán egész Európában is, mert a liberális demokrácia kiürült. Mint eszme lehet, hogy megállja a helyét, de a gyakorlati világban jól látom, hogy ezeknek az eszméknek a jegyében nem lehet eredményes politikát folytatni, mert vannak olyan kérdések, amelyekre a liberális demokrácia nem ad választ” – mondta.

Orbán szerint ilyen a migráció kérdése, mert a liberális demokrácia támogatja és elfogadja a migrációt és nem védi meg a határokat. Szerinte a liberális demokrácia nem véd a családok világában sem, mert azt mondja, hogy sokféle család van, és ezért tartunk most ott, ahol. Orbán szerint van egy olyan kultúra, amely védelemre szorul, ez a keresztény kultúra, amelyet a liberális demokrácia nem véd meg, ezért van szükség egy új, kereszténydemokrata vezéreszmére.

Jön a “Stop Soros” alkotmánymódosítás

Mint mondta, a jövő hét elején nyújtják be a “Stop Soros”-féle alkotmánymódosítást a parlamentnek, ennek keretében módosítják majd a büntető törvénykönyvet is. Ha az alkotmány rögzíti, hogy Magyarországra tilos betelepíteni, akkor sokkal könnyebb megalkotni a részletszabályokat és megvédeni őket itthon, valamint a nemzetközi színtéren – tette hozzá.

Hozzátette, ki akarják mondani “generális elvként” azt is, hogy ne lehessen zargatni otthon az embereket – ne lehessen tüntetni a házuk előtt -, mert mindenkinek szüksége van a nyugodt otthonra.

Orbán szerint a Human Rights Watch is Soros szervezete

Arról, hogy a Human Rights Watch szerint a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból, Orbán azt mondta, a HRW is egy Soros Györgyhöz tartozó szervezet, amely nyomást akar gyakorolni. “Soros György arra akarja használni a pénzét, hogy különböző szervezeteken keresztül (…) befolyásolja az európai politikát, ráadásul úgy, hogy az a magyaroknak rossz legyen. Ez egy kártékony ember” – mondta.

Orbán szerint a “migránsok” nem maguktól jönnek

A menekültekről, “migránsokról” azt mondta, nem csak úgy maguktól jutnak el a magyar határra, “hanem őket oda vezetik”, jogsegélyt kapnak és segítséget, amely szerinte nemzetbiztonsági kérdés, és nem emberi jogi, ezért meg kell akadályozni, hogy bejussanak az országba, mert az bűncselekmény, hogy behozzák őket ide. Szerinte új szabályokat kell alkotni, amelyek egyértelműsítik a magyar jogi rendelkezéseket, és képesek a Brüsszelből érkező támadásokat visszaverni.

(Forrás: hvg.hu, MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük