Éljen a “vak komondorral” takaródzó erőszaktevő és társai? – “Kigyulladt a fideszeseknél a piros lámpa”, leszavazták a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés megerősítését

A Fidesz európai parlamenti képviselői az orbáni uszító propaganda elvtelen kiszolgálása érdekében ismét leszavazták a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés hatékony megerősítését – számolt be az Európai Parlament eheti, strasbourgi plenáris ülésén történtekről Ujhelyi István közösségi oldalán.

“Hogy lehettek ennyire álszentek?

A Fidesz európai parlamenti képviselői az orbáni uszító propaganda elvtelen kiszolgálása érdekében ismét leszavazták a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés hatékony megerősítését. Miközben tehát a kormánypártok vezetői és képviselői arról papolnak, hogy a magyar kormány a legszélesebb módon biztosítja az emberi jogokat, illetve, hogy mindenkit megvédenek az erőszakos cselekményektől, eközben folyamatosan ez ellen tesznek. És mindezt kizárólag azért, hogy megfeleljenek a Karmelita kolostor fura urának.

Az Európai Parlament eheti, strasbourgi plenáris ülésén nemrég szavaztunk arról az állásfoglalásról, amely sürgeti az online és a valós világban történő, alapvetően a nők ellen irányuló erőszakot. Sőt, az egyébként nagy többséggel elfogadott dokumentum sürgeti az Európai Bizottságot, hogy a “nemen alapuló erőszakot” új területként vegye fel a bűncselekményi tényállások közé, vagyis minősüljön Európa-szerte bűncselekménynek a nemi alapon elkövetett erőszak. Nem lehet vita tárgya, hogy meg kell fékezni a nők elleni erőszakot, ezügyben közös normákra és büntetőjogi tényállásokra van szükség.

Fidesz és a szélsőségesek, vagyis Fidesz a szélsőséges….

Mérhetetlenül elszomorító, hogy a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői a szélsőségek csekély táborát gyarapítva képesek voltak erre nemmel szavazni. Persze ez az álszent magatartás tulajdonképpen beleillik az eddigi irányvonalba: pontosan tudjuk, hogy a NER tudomást sem vesz a nők elleni erőszakról, támogatja a “vak komondorokkal” takaródzó erőszaktevőket, tudatosan gátolja az ez ellen fellépő isztambuli egyezmény elfogadását.

Most pedig nyilvánvalóan csak azért, mert a mostani állásfoglalásban is szerepelt az utóbbi egyezményre való hivatkozás, valamint az áldozati kör felsorolásában az LMBTQ-emberek is szerepeltek, azonnal kigyulladt a fideszeseknél a piros lámpa.

Szörnyű, hogy a NER és az orbáni elmebaj hova sodorta a társadalmukat és

miként szorított be egy sötét, szégyenszagú zsákutcába jobb sorsra érdemes, egyébként egyes esetekben kiváló keresztény-konzervatív magyar politikusokat.”

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

fidesz
illusztráció: V.K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.