Kipukkan a kormány Czeglédy-lufija?

Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője ellen felhozott károkozás vádja a jelek szerint messze nem üti meg a kezdeményezők szándéka szerinti mértéket. Ennek orvoslására sebtiben kormányrendelettel hosszabbították meg a károsultak jelentkezésének határidejét.

Csak nem?

A február 28-i határidő lejárta előtt néhány órával új kormányrendelet jelent meg: további négy hónapig, június 30-ig jelentkezhetnek azok, akiket Czeglédy megkárosított.

Az ügyészség dönt Czeglédy Csaba ügyében

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik eljárás. A gyanú szerint 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, és célja az volt, hogy strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a közterhek megfizetését elkerüljék. A nyomozóhatóság először azt mondta, hogy a bűnszervezet csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, de februárban kiderült: már mintegy 6,3 milliárd forintról szól a gyanúsítás.

Czeglédy képviselő-jelölt lett, kiengedhetik az előzetesből

A sajtóban több mint ezer károsultról és majdnem százmilliós kárösszegről is szó esett, ugyanakkor október 26-án az Origo helyreigazítást közölt, amely szerint a károsultak száma

„11 fő, a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802 822 Ft”.

Mecsoda különbség!

Nagyon úgy tűnik, hogy az ügyet a választás kapcsán fújta fel a Fidesz-kommunikáció – ez a technika már 2014-ben bejött Simon Gábor, 2010-ben Molnár Gyula esetében – és mivel nem volt elég “károsult”, így kitolták a határidőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük