Kiss-Rigó László letiltott interjúja a “bevett gyakorlatnak és a jogszabályoknak is megfelelve”

Kiss-Rigó László szegedi püspök letiltatta azt az interjút, amelyet a Magyar Hang készített vele. A hetilap azonban a jogszabályokat betartva pénteken megjelent számában mégis lehozta azt, amelyet az Index szemlézett.

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke a Magyar Hangnak adott interjút, majd később, amikor meglátta leírva, mégis meggondolta magát, és a sajtófőnökén keresztül üzenve le akarta tiltatni. A most pénteken megjelenő lap a “bevett gyakorlatnak és a jogszabályoknak is megfelelve” lehozta az interjút, amelyben Orbán Viktorról, a NER-ről, a Mol-vezérrel való barátságáról is beszélgettek a püspökkel.

Ebből kiderül, hogy

  • Kiss-Rigó László szerint nincs baj azzal, ha egy pap a misét pártpolitikai iránymutatásra használja ki, ez kötelességszerű megnyilatkozás is lehet. Például amikor Márki-Zay Péterrel szemben a fideszes jelöltre való szavazásra buzdított Hódmezővásárhelyen, akkor csak egy tévedést korrigált.

Mindössze annyit igyekezett egyértelművé tenni, hogy Márki-Zay Pétert – bár a plébánia világi vezetőjeként ténykedik – nem az egyház jelölte a város vezetésére.

  • Szerinte nem érdekli a híveket az ügynökkérdés, de arra büszke, hogy az egyház hivatalos személyei közül kevesebben voltak érintettek, mint más szervezetekben. Őt magát is megkeresték, de ezen túlmenően beszervezni nem akarták.

Ez a téma zavarkeltésre jó. Ott lehet érdekes, ahol valamilyen ideológiai céllal használnák fel az információkat. Számomra az ügynökmúlt sosem volt kérdés. Egyébként pedig nem hinném, hogy a hívőket különösebben érdekelné az ügynökkérdés. De arra büszkék vagyunk, hogy az egyház hivatalos személyei közül kevesebben voltak érintettek, mint más szervezetekben.

  • A püspök nem állt a Fidesz mellé, de a Fidesz áll ki a leginkább a keresztény értékek mellett.
  • Régóta ismeri Orbán Viktort, de nem érzi méltónak magát arra, hogy általa tisztelt emberekről nyilatkozzon, hogy ők a barátjuknak tekintik-e őt.

Én nem vagyok arra méltó, hogy nyilatkozzak híres, általam tisztelt emberekről, hogy ők minek tekintenek engem. Szinte mindenben egyetértünk, és erkölcsileg megtisztelő számomra, hogy ilyen embert támogathatok.

  • Kiss-Rigó szerint a „Soros György által vallott ideológia” veszélyes az emberiségre, ezért küzdeni kell ellene, a kormány pedig sokat tesz a valódi menekültekért.

tény, hogy a Soros György által vallott ideológia nagyon veszélyes az egész emberiségre nézve. Fel kell venni a megfelelő módon a küzdelmet ellene, ez kötelességünk.

  • Szeged-Csanádi Egyházmegye azért épít 8000 férőhelyes stadiont egy NB III.-as csapatnak, mert ez nem sport, nem labdarúgás kérdése, hanem annál több.
  • Kiss-Rigó László nem tudja, mi az a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

…..az micsoda? A Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ez valami jogi dolog? az én hálózatomnak, kapcsolati tőkémnek a tagjai Krisztus titokzatos testének a tagjai. És Isten országáé. Akik ezzel kapcsolatban vannak, azokkal én is szeretnék kapcsolatban lenni.

(forrás: index.hu)

Papi lázadás az Orbán-művek ellen – mi lesz így a hálamisékkel?

Ferenc pápa egyetemes értéknek nevezte a békét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük