“Kisstílű mandátum-kereskedelembe fogott a szocialista párt a XIII. kerületben”

A negyed évszázada baloldali irányítás alatt álló Angyalföldön a momentumos Kerpel-Fronius Gábor szerzett képviselői mandátumot az önkormányzati választásokon.

Igen ám, de…..

A fővárosi közgyűlés alakuló ülésén a főpolgármester-helyettessé választották, így a kerületi mandátumáról le kellett mondania. Az MSZP-vel arról alakult ki vita, hogy ki induljon a momentumos politikus megüresedett helyéért

“Kisstílű mandátum-kereskedelembe fogott a szocialista párt a XIII. kerületben”

– ezt Kerpel-Fronius Gábor mondta az ATV Start című.

A főpolgármester-helyettest meglepte,

amikor az MSZP-sek azt kérték tőle, hogy a jelölés jogát adja át nekik. Ugyanakkor elismerte, hogy erre ígéretet tett, de álláspontja szerint ez rossz döntés volt.

“Én akkor elsősorban arra gondoltam, hogy most éppen egy olyan helyzet van, amikor Budapestet végre új útra lehet állítani, és engem őszintén szólva egy kicsit meglepett, hogy ebben az új politikai kultúrában, amit képviselni akarunk, egy ilyen szempont fölmerülhet”

– mondta a műsorvezető kérdésére reagálva.

Az MSZP szerint még nem biztos, hogy külön indulnak az ellenzék jelöltjei,

és akár megegyezés is születhet. Molnár Zsolt szerint nem probléma, ha Angyalföldön az ellenzék két jelöltet is indít, de óvakodni kell egymás lejáratásától.

„Arra kell figyelni a kommunikációban valóban 2022 felé vezető úton ne legyen nagyobb tüske, mint amekkora minimálisan szükséges és valóban, abból lehet majd valamilyen következtetést levonni, hogy ki hogyan szerepel ezen az időközi megmérettetésen , amit akár előválasztásnak is tekinthetünk a 2022 felé vezető úton”

A Momentum Polyák Krisztinát indítja,

aki a kerületben született, jelenleg is ott él és dolgozik. A szocialisták a szintén a kerületben élő és ott környezetvédelmi szakemberként dolgozó Vaju Viktóriát jelölik. Angyalföldön március elsején lesz az időközi választás. Ennek eredménye azonban nem befolyásolja a biztos összellenzéki többséget a kerületi képviselőtestületben.

Forrás

Egy hozzászólás itt: ““Kisstílű mandátum-kereskedelembe fogott a szocialista párt a XIII. kerületben”

 • 2020.02.04 - 17:34
  Közvetlen hivatkozás

  Nem értek semmit. Az ellenzéki összefogás részeként lehetővé tették Kerpel-Fronius Gábornak – és a Momentumnak, mint az összefogás egyik résztvevőjének – hogy kapjon egy elég nagy valószínűséggel megszerezhető mandátumot. Megszerezte – bár a korábbi ottani képviselőkénél kevesebb szavazattal.

  Budapesten az egyesült ellenzék a saját várakozásánál is jobban szerepelt. Ezek után egy sokkal fontosabb, főpolgármesterhelyettesi funkciót kapott Kerpel-Fronius Gábor – és a Momentum.

  Ezek után a Momentum milyen alapon tekint hitbizományként a Kerpel-Fronius Gábor által a korábbinál gyengébb eredménnyel megkapott mandátumra a Momentum? Ha van jobb szocialista jelölt – mint ahogyan korábban volt – miért ne választhasson a körzet mást mint Momentum-politikust? ‘Az enyém ez a ház, mert maga nekem adta’? (Tartuffe)

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük