„Kitörés” – Győrköstől a kormánykörökig

Eddig azért azt hittem, a Fidesz-kormánynak sem érdeke, hogy az ország neonáci nosztalgiák helyszíne legyen. Sok éve nagy garral meg is hirdették, hogy ők aztán semmi ilyen rendezvényt nem tűrnek.

Még szégyelltem is magam, hiszen -.valljuk be-. a mi kormányaink elég tehetetlenek voltak hasonló ideológiák újraéledésével szemben, miután a bíróság a tiltásokra általában nem talált jogalapot.

Most elbizonytalanodtam

A „Becsület Napjának” nevezett nyíltan náciszimpatizáns program ugyan nekik sincs ínyükre, de a „light” változattal, az emléktúrával szemben egészen barátságosak. Tán a megszólítható jobbszélre gondolnak – ki tudja. De mint a sajtó feltárta:

1. Az emléktúrát évek óta szervező „Hazajáró Honismereti és Turista Egyesület” egyik vezetője a parlament kormánypárti alelnökének veje

A vejéről természetesen nem tehet, de azért ilyenkor nem ártott volna egy mondattal tisztázni a saját álláspontját. Sok éve nem teszi. A túra hivatalos célja, hogy

„megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet és ezzel együtt Nyugat-.Európát a bolsevik Vörös Hadsereggel szemben”.

Az alelnök úr talán elmagyarázhatná, hogy Nyugat-.Európa jórésze speciel a Vörös Hadsereg szövetségese volt, és nem kért Hitler védelméből. Aki mellesleg Budapesttel együtt beáldozta a Várban rekedt szerencsétlen sorkatonákat is. Magyarországi megbízottja, Veesenmayer meg is mondta:

„Nem törődünk vele, ha Budapest tízszer is elpusztul, ha ezzel (az akkor a német birodalomhoz tartozó) Bécset védeni tudjuk.”

Ennek a haditervnek Budapesten 38 ezer civil halottja lett. Az én családomnak is volt olyan tagja, aki várandósan a romok alatt halt meg.

2. Az említett egyesület vezetőinek cége (résztulajdonos a vő) a köztévének készít műsorokat többszázmillió ft-ért..

Ugyanez a cég ad helyet a 64 Vármegye, a Magyar Sziget és Toroczkai honlapjának.,

3. Ez az egyesület rendszeresen kap minisztériumi támogatást,

tavaly ennek a terhére számoltak el egy korábbi emléktúrát. Az emberminisztérium nem észrevételezte.

4. A Teljesítménytúrázók Társasága,

amelyik a tiltakozások ellenére hivatalos rendezvényei közé emelte a túrát, szintén kap támogatást. Pl. a Nemzeti Együttműködési Alapból, amelyet a békemenetes Csizmadia, a CÖF elnöke vezet.

5. A Magyar Nemzet nagy rokonszenvvel ezzel a címmel ír a túráról:

„A hős magyar honvédek útját járják évről évre”.

Azt elfelejti megemlíteni, hogy az első nosztalgiatúrát a nyilas Magyar Nemzeti Arcvonal kezdeményezte, a később rendőrgyilkosságért elítélt Győrkös István vezetésével. A szervezők most nyugtatnak: a rendezvénynek „politikai célja nincs”..

„Az esetlegesen megjelenő tiltott jelképek érdekességként szerepelnek”.

Ja. Érdekességként. Nekem már az is elég érdekes, hogy amit tegnap a náci Győrkös, azt ma egy vezető politikus tiszteletre méltó veje szervezi…

Forrás

2 thoughts on “„Kitörés” – Győrköstől a kormánykörökig

  • A szél időnként összefújja @ szemetet !

  • Érdemes a szálak követése!Olvassátok csak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük