Kíváncsi, mekkora a sansz rá, hogy havazik Önnél a hétvégén? Bogarásszon ….

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégétől napról-napra csökken majd a hőmérséklet, hajnalban fagyra számíthatunk és nagy az esély arra, hogy fehér vasárnapra ébredünk.

Az Időkép adatai és elemzése szerint a hideget megfejelve vasárnap éjjeltől kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat.

Vasárnap

estétől a nedvesebb levegő érkezése miatt hétfőre virradóra az erősen megnövekvő felhőzetből több helyen is előfordulhat kisebb havazás, hószállingózás, helyenként havas eső.

 

Hogy az ország egyes területein, mekkora az esély a havazásra, az Időkép térképpel illusztrálja:

havazas
fotó: időkép

Addig is fokozatos lehűlésre kell számítanunk.

  • Pénteken még napos, felhős idő mellett 8-13 fok várható.
  • Szombaton már csak 6-10 fok lesz, vasárnap 4-8 fokra kell készülni napközben. Hajnalban több helyen fagyos lesz az idő, hétvégén mínusz 6 – 1 fokos reggelekre ébredhetünk.

Orvosmeteorológia

Hidegfront jellegű változással számolhatnak a különösen érzékenyek. Náluk nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük