Kőbányai embertelenség – menniük kell, mert… csak!

A Kőbányai Önkormányzat a Bihari utca 8/c. szám alatti önkormányzati lakóház elbontását tervezi. Az ott lakók egy részének az önkormányzat nem biztosít cserelakást, ők így hamarosan utcára kerülhetnek.

Ne lakoltassák ki a Bihari utcai családokat!”

“A ház elbontásával 73 komfortos önkormányzati bérlakást veszítene el egy olyan kerület, ahol már most is nagyon sokan és nagyon sokáig várnak szociális bérlakásokra. Az épületet 7 évvel ezelőtt több mint 700 millió Ft közpénzből újították fel. Az önkormányzat most mégis el akarja bontani, mert az a felújítás során elkövetett mulasztások miatt szerintük „veszélyessé” vált.”

Ha ez igaz, akkor ki a felelős azért, hogy ez a csomó közpénz kifizetésre került, ki vette fel és miért nem kötelezte az átvevő a hibák garanciális kijavítására?

“A Város Mindenkié és a Bihari utca lakói elérték, hogy a kőbányai önkormányzat május 31-ig megvizsgálja, hogy egyáltalán indokolt-e a lakóház bontása, vagy az épület hibái egy újabb felújítással kijavíthatóak volnának. Az önkormányzat azonban addig is folytatni akarja a lakók kilakoltatását. A téli kilakoltatási moratórium április 30-án jár le, de az önkormányzat már januárban is kilakoltatott volna egy négygyermekes családot, akiknek egyetlen forint tartozása sem volt. A kilakoltatással fenyegetett lakók között vannak kisgyerekesek, idősek és betegek is, ráadásul sokan saját pénzükből újították fel a lakásukat.”

Felvetődik a kérdés, hogy kinek az érdeke? Ki akar és mit építeni a lebontásra ítélt épület helyén?

“A Bihari utca lakói sokféleképpen próbáltak párbeszédet kezdeményezni az önkormányzattal, de sem Kovács Róbert polgármester, sem Weeber Tibor alpolgármester nem hajlandó tárgyalni velük.”

Hogy van az, hogy a köz szolgái megtehetik, hogy az általuk képviselt emberekkel “ne álljanak szóba”? Választás után más nem érdekes a kerület lakója? Hogy ne feledjük a nevüket:

Kovács Róbert polgármester és Weeber Tibor alpolgármester!

A honlapon megtalálható az eddig az ügyben folytatott levelezés teljes dokumentációja.

Rétvári nem tartja fontosnak, hogy emberek fagynak meg Magyarországon

Kilakoltatási stop – stop!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük