Orbán veje hazudott arról, hogy az OLAF nem akarta meghallgatni

Tiborcz István azt állítja, hiába kért időpontot az Európai Csalás Elleni Hivataltól (OLAF), végül nem hallgatták meg a véleményét, és nem is ismeri a volt cégéről szóló jelentést.

hvg.hu rövid interjút készített Tiborcz Istvánnal, miután Orbán veje megint vizsgázott a Károli Gáspár Egyetemen. Tiborcz a lapnak azt mondta, hogy az OLAF jelentése egy politikai jelentés volt, semmi több. Arra, hogy mit gondol magáról a dokumentumról, Tiborcz annyit mondott: nem tudja, mit gondolhatna róla, ő ugyanis nem kapta még kézhez.

Amikor rákérdeztek, kereste-e ő az OLAF-ot, először azt mondta, nem, majd rögtön javította magát. Kereste, időpontot is kért tőlük, hogy meghallgathassák. A hivatal szerinte először azt írta neki vissza, megadják neki ezt a lehetőséget, de állítása szerint erre végül nem került sor.

Szerinte ha az OLAF annyit megtesz, hogy ha már őt vizsgálják, meghallgatja a véleményét, szívesen válaszol. Amíg azt sem tudja, miről van szó és maga is csak a sajtóból tájékozódik, addig nem tud mit csinálni – mondta.

A valóság azonban természetesen kicsit más, mint amit Tiborcz mond. A jelentésben ugyanis minden egyes érintett fél, akár cégről, akár kormányzati szervről van szó, reagálhatott a vádakra, és ez Tiborczra is érvényes.

A jelentésben két komplett oldal csak Tiborcz István és Hamar Endre reakcióiból áll az OLAF vádjaira, miután az OLAF megkereste őket. Sőt, nem csak Tiborcz Istvánt, de még a testvérét, TIborcz Pétert is megkeresték, mivel ő épp energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban. 

Íme a bizonyíték arra, hogy Tiborcz nem mond igazat és megkereste őt az OLAF:

(Forrás: 24.hu, hvg.hu)

Kapcsolódó:

Meghökkentő kérdést vágtak Tiborczné Orbán Ráhel fejéhez! Pedig csak ebédelt volna szegény….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük