Sorting by

×

Ha valaki lop, annak levágják a kezét, avagy koncként dobták oda Völnert a disznók elé – Mit ajvékol a balmédia?

„Hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kapott Völner Pál államtitkár a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara letartóztatásban lévő elnökétől”. Na tessék. Az igazságügyi államtitkár ártatlanságát hangsúlyozva lemondott. Tuti, hogy tökártatlan. Rab László szŰrreál összefoglalója a 49-es hétről.

Jézusom, sergess meg!

Megvesztegették a végrehajtók a Mini Palikáját. Kénytelen volt tűrni. Nem tudott rá eléggé figyelni, mert a drága miniszterasszony, a Szomorú vasárnapot oly ügyesen hegedülő Varga Judit, aki állami pénzből uszít Facebook-hirdetésekben az EU ellen, rászignálta a Pegasus-ügyet. Varga Judit, aki tízmilliós csok-támogatással építtette át a balatonhenyei nyaralót (tavaly januárban nyalatkozta, hogy visszafizeti, mert hiszen jogtalanul vette a család igénybe az állami lét; visszafizette?).

És ezek állnak a magyar igazságügy élén. Az egyik csok-kal seftel, a másik alkalmanként 2-5 millió forintot kapogat zsebbe. Ha igaz.

De lehet, hogy ezt csak a túlsúlyos balmédia ajvékolja. Közeleg a választás, meg is lehetne gyorsan íratni, hogy tévedés az egész, a magyar ügyészség túlbuzgott, amikor (a többezer lehetséges ügy közül ezt az egyet) kipécézte és lehallgatta szegény ártatlan Palika telefonjait. S itt jön az a probléma, hogy képzetlenül azért ne állj államtitkárnak. Ezek ugyanis beszélnek a dugi pénzről. Nem bírják magukban tartani. Mit szólna ehhez Amado Carillo Fuentes, a mexikói drogkartell egykori ura, aki arc-átoperáltatás közben halt meg, mert nem akarta, hogy fölismerjék. Valószínűleg röhögne azon, hogy ezek még virágnyelven se tanultak meg beszélni.

Nem Béla bácsit csípték fülön, amint kicsavarta a vasúti vécében a villanykörtét

Van gond a minden idők legnagyobb választási győzelmére készülő Minnerstájsz háza táján. Nem Béla bácsit csípték fülön, amint kicsavarta a vasúti vécében a villanykörtét („jó lesz az otthon is valamire, ha nem ég, majd zoknit stoppolunk rajta”), hanem a legfőbb igazság letéteményesének számító minisztérium második emberét. Azóta megy a találgatás, hogy engedhette ezt meg a Mini. Illetve mi az oka annak, hogy ennyire látványosan elengedték Völner kezét.

Miért áldozták be?

A legvalószínűbb ok, hogy valaki – számítva az eljövendő időszak változásaira – elkezdett súgni-búgni. Ami azt is jelenti, hogy megkezdődött a mesedélután. Képzeljük el az egyszerű, Minihez bekötött, pénzzel, lopással, csalással, hazudozással operáló májereket az ugróiskolában.

„Itt a Mini kockája, jé, ez meg mellette az ellenzéké. Melyikre ugorjak? Nézzük csak, mi lenne, ha most nem oda ugranék, ahova szoktam. Elvégre gondolnom kell a jövőmre is…”

Borkai kartárs a csiklólátásban jeleskedett, Szájer polgártárs az ereszcsatornán lógott, Kaleta úr képeket nézegetett. De a Völner-ügy durvább és súlyosabb a jachton megesett dugogatásnál. Az igazságügy egyik legszemetebb üzletágát érinti, a bírósági végrehajtást. A megszorult, bajba jutott emberekre csapnak le ezek a héják, aztán megvan a lehetőségük rá, hogy ingatlanokkal, nagy értékű autókkal, műkincsekkel csencseljenek. Van (vagy volt) Zuglóban egy nagy raktár, azok a szerkesztők, akiknek soha nem szokott semmi az eszükbe jutni, régebben odaküldték riportra a slapajokat a lefoglalt cuccok árverésére.

A ’komóban’ Dáciát tudtak az ügyesek venni fél- és negyedáron, újabban (a ’kapiban’) belbudai lakásokat és lefoglalt Bentley-ket, meg tűzpiros Ferrarikat lehet beszerezni „okosba”. Ha tudtad és tudod, hogy mi a stájsz.

Magyarul: ha tájékozott vagy, és valaki valahonnan felhív, ha volna kedved, benézhetnél, van ott egy neked való kis lakás, el lehet vinni az eredeti ár negyedéért. Az a kis támogatási megállapodás, amelyet az ügyeskedők az üzleti hullarablókkal kötöttek, érdekeltté tudja tenni a feleket. A tízes évek elején (2010 után), a gazdasági világválság nyomán hirtelen sok lett a lefoglalt ingatlan és ingóság, felvirágzott a végrehajtói üzletág. Naná, hogy nem hagyhatták ki a minista ügyvédek sem. Volt, aki földben utazott (lásd Ángyán doktor egykori listáit az állami földek elcsaklizóiról), mások ingatlanba fektettek. Smíroltak. A vesztegetést hívják így a dutyiban. Ha pedig befúj valaki egy másikat, az a smúz. A vamzert nem szükséges megmagyaráznom. Lesz majd idő a börtönben, amikor a választások után megszaporodnak a soknapújóskák (az újonc neve a szlengben).

A “visszaható” jóslat

Mellesleg a legviccesebb az egészben az, hogy Völner Pál, a miniszterhelyettes vendégszerzőként cikket írt (!!!) márciusban a Mandineren Gyurcsány a börtön kapujában címmel. Rendkívül jól eltalált cím, a szerzőt először slapajként mondjuk inkább virsliért kellett volna szalajtani cíkkírás helyett, de kihagyta ezt a lépcsőfokot. Ír viszont az omertáról, a hallgatás törvényéről is. Érdekes kis időkapu. Palika idézi Ferit is, közlöm a bizarr részt:

„És csak azok akarjanak velünk kormányozni, akik nem akarják meglopni az édesanyámat és a hozzá hasonlókat. Mert azokat a börtön bejáratáig üldözni fogjuk. Azokat is, akik most lopnak.”

Vajon mire gondolhatott Völner Pál, amikor ezt a Gyurcsány-idézetet bekopizta korszakos cikkébe? Hogy nem a közeljövőre, az hétszentség.
Na most emlékszünk jól Pokorni kartárs 2010-es ígéretére, amelyet még Fidesz-alelnökként tett:

„Egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak “le fogjuk vágni a kezét”

– mondta a Turul-vihar előtt az a politikus, akit ugyanúgy koncként dobtak el. Ha úgy lett volna, ahogy Pokorni jövendölte, ma alig lenne politikus a Fideszben, akinek meglenne mind a két keze. A Mininek is vigyáznia kellene, amikor megindítja a jobbost a kék gatyó zsebirányába: veszélyben lenne az a kéz is.

Ez volt a 49-es…

Egy balek, akit odadobtak koncnak a disznók elé: ez a Völner-ügy. De ez csak a történet legeleje. A manipulált hírek beolvasóját, Falucskai Ivettet, a káposztaágyást a migráncsoktól megvédő Lonci bácsit, az almásrétest sütögető Manci nénit ide se keverem, mert kezdem őket megszeretni, nem akarnám, hogy összekoszolódjanak. A héten 687 957 333 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz Sándor István, a kordonnal lezárt Karamella-főnök vejének apja. Ott van a számsor végén a 333 forint. Most még minden fillér számít. De eljön majd az idő, amikor ezek a számok újra és újra le lesznek írva. Ügyészségi dokumentumokban.

Előző hét

 

völner

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.