Koreai főzőiskola – Eugenia S. Lee konyhájából

Eugenia neve minden bizonnyal sokaknak ismerős, nap, mint nap tudósít Dél-Koreából mindenről, ami vele történik, amit érdekesnek, fontosnak, szépnek, izgalmasnak gondol, fantasztikus képekkel illusztrálva lehetünk részesei életének. A hajótragédia kapcsán szinte élőben tudósított arról, hogy odakint miként élték meg a felfoghatatlant. Most konyhaművészetébe avatja be azokat, akik kíváncsiak.

Uborka kimcsi

A koreai néplélek egyik legfontosabb, szimbolikus tápláléka a fermentált káposzta, amelynek elkészítése ugyanolyan rituálé, mint nálunk a disznóvágás. Minden családnak megvan a maga külön receptje, amire mindenki esküszik, hogy csak úgy lehet, másképpen már nem jó – így a disznóvágás mellett mondjuk a lecsóhoz, a sólethez, vagy a halászléhez is hasonlíthatjuk.

A Wikipedia szerint a kimcshi a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része. A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. A kimcshi erjesztéssel készül. Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest, és sült rizses egytálételt is. A kimcshit a világ egyik legegészségesebb ételének tartják a dietetikusok. A kimcshiben kimutatták a tejsavbaktériumok egy fajtáját, melyet Lactobacillus kimchii névre kereszteltek. A kimcshit hagyományosan nagy mennyiségben késő ősszel készítették télre eltenni, ezt az időszakot kimdzsangnak nevezik.

Nézzük, Eugenia főzőiskolájában mindez, hogyan készül:

Kattintson a további finomság receptjéért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük