Sorting by

×

Kórházbejárásra várják Káslert a Péterfyben – Fidesz-válasszal megspékelve….

Niedermüller Péter,  Erzsébetváros polgármestere levelet írt az Emmi egészségügyért is felelős miniszterének, Kásler Miklósnak. A levélben ismertette a kerületi önkormányzat döntését: kórházbejárásra hívják a Péterfy Kórház ügyében.

Kimaradtak az első körben felújítandók közül

A Péterfy Kórház nem csak az egész főváros, hanem a hetedik kerületben élők szempontjából is nagyon fontos szerepet tölt be a budapesti egészségügyben. Ehhez képest a kormány évekkel ezelőtt magára hagyta az intézményt. A Péterfy Kórházé szokott lenni az egyik legnagyobb kórházi adósság – tehát ez az egyik leginkább alulfinanszírozott kórház –, valamint a kabinet kihagyta a Péterfyt az első körben felújítandó, kiemelt budapesti kórházak köréből is.

„Az erzsébetvárosi közgyűlés hétfői döntésének megfelelően

– írja Niedermüller Péter –,

meghívom Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert egy kórházbejárásra a Péterfy Kórházba. Jöjjön el személyesen, nézze meg a saját szemével, hogy milyen állapotban van a kórház, és ha még akkor is úgy gondolja, hogy nincs szükség felújításra, akkor mondja ezt ő a betegek és a kerületiek szemébe.

A kórházbejárás az első lépése annak,

hogy kiharcoljuk a Péterfy Kórház felújítását és az adósságok kifizetését. Ez elsősorban minden 7. kerületi ember érdeke, másodsorban pedig minden budapestié.”

Jött is a válasz sietve…

” A Gyurcsány-párt ismét hazudik, az ellenzék csak politikai célokra használja a kórházakat. Éppen a DK mostani elnöke, Gyurcsány Ferenc volt az, aki a kormányzása alatt felszámolta az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet, melynek feladatkörét finanszírozás nélkül olvasztották be a Péterfy Sándor Utcai Kórházba.

A Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet most nem maradt ki a fejlesztések egyetlen köréből sem. Az Egészséges Budapest Programban idén már 320 milliós támogatást kapott fejlesztésre, és további 1 milliárdos kormányzati támogatást kap informatikai, orvosi és műtéti eszközökre.

A kormány számára a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet fejlesztése kiemelt jelentőségű,

mert az Országos Traumatológiai Intézet az ország legmagasabb progresszivitású szinten dolgozó és legnagyobb esetszámát ellátó traumatológiai központja. Másrészről azért is fontos, mert a járóbeteg-ellátáson kívül több kerület fekvőbeteg-ellátását is biztosítja. Ezért a kórház szeptember elsejéig visszamenőleg havi 184 millió forint többletforrást kap a traumatológiai ellátásra, és 2020-ban is ekkora többletbevételt könyvelhet el.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma”

Érdekes!

Ha egy stadion kiemelt fontosságú, arra közmilliárdok mennek el. Nem ígéretben, -majd, egyszer, valamikor, esetleg- hanem a valóságban!

megosztás

átver

Egy hozzászólás itt: “Kórházbejárásra várják Káslert a Péterfyben – Fidesz-válasszal megspékelve….

 • 2019.11.27 - 07:05
  Közvetlen hivatkozás

  Ha BARMILYEN elozo kormany vetett valami hibat barmilyen teruleten, akkor az az o problemajuk volt, ami mar a multe. NE FELEJTSE EL EGYETLEN MOST KORMANYZO POLITIKUS SEM, HOGY PONT EZERT VALTOTTAK LE OKET. (KAR VOLT, AHOGY ELNEZEM).
  Retkeskormu kasler akkor ezek szerint NEM akar elmenni szemelyesen, mert nem akar szembesulni a valosaggal, inkabb ad 184 millio forintot, ami talan a villanyszamlara eleg, semmi masra.
  Merjen ez a tetu kormany felelosseget vallalni a tetteiert, mert volt ra 10 eve, + az Isten penze is, hogy kijavitsak az elozo kormanyok hibait!
  HOL A LOVE????????

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.