Városi kurír
A napi fontos.

A kormánynak nem érdeke az önkormányzatok megerősödése

0 56

Az önkormányzati dolgozók illetményalapjának emelése érdekében nyújt be törvénymódosító javaslatot az LMP – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a párt miniszterelnök-jelöltje.

Szél Bernadett hangsúlyozta: az alig több mint 38 ezer forintos alapot az LMP 60 ezer forintra növelné, támogatva a szakszervezetek törekvését. Megítélésük szerint a közszolgálati dolgozók körében hatalmas a dolgozói szegénység.

A társelnök valós, erős önkormányzatokat tart szükségesnek.

Gémesi György, az LMP-vel választási szövetségben lévő Új Kezdet Párt elnöke arról beszélt, hogy elvándorlás kezdődött az önkormányzati szektorból, miután a kormánynál 40-50 százalékos béremelést valósítottak meg.

A helyhatóságoknál dolgozók jövedelmének emeléséhez a központi költségvetésnek is a zsebébe kellene nyúlnia több tízmilliárd forinttal, ugyanis vannak olyan önkormányzatok, amelyeknél jelenleg is több forrást emészt fel a kötelező feladatok ellátása, mint amekkora bevétellel számolhatnak – jelentette ki.

Szerinte azonban a kormánynak nem érdeke az önkormányzatok megerősödése, mert ha azok nem tudják ellátni feladatukat, azzal igazolhatóvá válik a kabinet által végrehajtott centralizáció – vélekedett.

(Forrás: MTI)

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ