LMP: itt az ideje a korrupció felszámolásának

Az Európai Unió is látja, hogy hatékonyabbá kell tenni a közösségből érkező források felhasználásának ellenőrzését – jelentette ki Demeter Márta, az Országgyűlés költségvetési bizottságának LMP-s alelnöke pénteken, azt követően, hogy a testület, valamint az európai ügyek bizottságának tagjai rövid találkozón vettek részt Budapesten Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztossal.

Más területen kell használni az uniós forrásokat

Demeter Márta sürgetőnek nevezte a korrupció felszámolását Magyarországon. Az uniós források a magyar GDP 6 százalékát teszik ki, azok nélkül nem lenne gazdasági növekedés – szögezte le.

A politikus közölte: a találkozón a kérdésére nem kapott konkrét választ Günther Oettingertől a Klaus Mangolddal való kapcsolatáról. A biztos a tanácsadóról csak annyit mondott, hogy szerződéses viszonyban áll a magyar kormánnyal. Günther Oettinger a Paks II-re vonatkozó kérdésekre pedig mindössze azt felelte, hogy a kérdés nem az ő portfóliójába tartozik.

Az LMP kormányon felmondaná a paksi titkos szerződést

Az LMP képviselője szerint az uniós forrásokból a jövőben az országon belüli regionális különbségeket kell csökkenteni, valamint fejleszteni kell Budapest közlekedését. Emellett foglalkoztatási és társadalmi integrációs programokra kell költeni.

Kijelentette azt is: pártja kormányon felmondja a paksi titkos szerződést és annak minden adatát nyilvánosságra hozza, a felszabaduló forrásokat pedig a lakások korszerűsítésére fordítja.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük