Sorting by

×

Kósa: na, ilyenkor szokták azt kiabálni a B-középben, hogy nagyon gyenge

Kósa Lajos szombat délutánra megkapta írásban a “véleményét”, amit azon nyomban ki is tettek közösségi oldalára, morzsát szórva a kánikulában elpilledt politikustársaknak és a sajtó képviselőinek.

A fránya “alaki feltételek…”

A magyar sajtóhoz eljuttatott nyilatkozataik alapján a honvédelmi bizottság három ellenzéki tagja azt állítja, hogy Pegasus-ügyben kezdeményezték a bizottság összehívását. Ez nem igaz. A Parlament Házszabálya világosan meghatározza, hogy a bizottság összehívását milyen alaki és tartalmi feltételek mellett lehet kezdeményezni. Ilyen kezdeményezést csak egy ellenzéki képviselő terjesztett elő, ez kevés, mert legalább két kérelem szükséges ahhoz, hogy az eljárás elinduljon. Internetes bejegyzések és sajtónyilatkozatok alapján nem lehet a bizottságot összehívni.

– írta a Facebookon Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke arra reagálva, hogy levelet írtak a honvédelmi bizottság tagjai Kövér László házelnöknek, amelyben arra kérték,

utasítsa Kósát, hogy hívja össze a bizottságot.

Ezt jól elk…tok!

A honvédelmi bizottság fideszes elnöke szerint egy ilyen esetleges kérelem határidejének számítása az őszi ülésszak első napjától, szeptember 1-től kezdődik. Szerinte így aztán érvényes kezdeményezés nincs, semmilyen határidő nem ketyeg.

Az egész habverés egyedül arra jó, azzal kísérletezik, hogy életet leheljen a sorosista szervezetek által gerjesztett, de azóta kifulladt, úgynevezett Pegasus-ügyben. Na, ilyenkor szokták azt kiabálni a B-középben, hogy nagyon gyenge, csak markánsabb megfogalmazással.

– teszi hozzá Kósa.

Pintér pávatánca

A fideszesek egyébként korábban a nemzetbiztonsági bizottság ülésére sem mentek el, így azon nem lehetett meghallgatni Pintér Sándort, pedig akkor kiderülhetett volna, hogy csak habverésről van-e szó. A belügyér azt azért belengette, hogy ha egy újságíró, vagy akár Ön, ha összefut vele az utcán, rákérdez a Pegasus-cuccra, annak kinézhet pár év börtön. Miért?

“Azért, mert jogilag megsértenék egy államtitkot. Na most, hogy ha én megsérteném, akkor Önt mint felbujtót ezért felelősségre kellene vonni, mert engem egy államtitok megsértésére próbál rávenni” – adta elő jogértelmezését a helyzetről, majd hozzátette: “úgy gondolom, végig kell gondolni azt is, hogy lejátsszák-e ezt…”

A Telex összefoglalta, amit a botrányról pillanatnyilag tudni lehet:

Kapcsolódó

 

kosa

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.