… Kóstold meg hazánkat… – áll a magyar nemzeti Bocuse d’Or, vagyis a felcsúti szakácsverseny honlapján – Németh Szilárd komolyan vette….

Mondják meg őszintén, kinek jutna eszébe normáliséknál egy cirka 1.600 fős eldugott faluban országos szakácsverseny döntőt rendezni? Nem úgy Magyarországon! Németh Szilárd nem tudni, milyen minőségben, feltehetően díszvendégként celebrálta az idei megmérettetést, aminek már történelme is van, hiszem hatszor már megesett. Mindenesetre gratulálunk a versenyzőknek a részvétel lehetőségéhez!

Magyarország étele 2023. szakácsverseny filozófiája

„Egy hatalmas presztízsű, 100%-ban hazai szakácsverseny életre hívása volt a célunk, melynek során kiváló szakácsok prezentálásában olyan ételek születhetnek majd, melyben a vidék és a hazai termelés is visszaköszön. Emellett természetesen az identitás megőrzése és a hagyományaink átmentése is a céljaink között szerepelt. Így született meg a verseny, melynek legnagyobb presztízsét az adja, hogy az adott évben a győztes étel lesz „Magyarország étele”

-írta Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnöke. A verseny idei kiírása szerint

a rendezők olyan, maximum négy elemből álló innovatív, de populáris új étel(ek) nevezését várják, mely alkalmas lehet arra, hogy a „Magyarország étele 2023” címet elnyerje.

Elvárás, hogy az étel a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek.

…és jött Németh Szilárd

„Nagyon fontos találkozási pont a fehér asztal mindannyiunk életében, legyen szó a családról vagy a barátokról”

– fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szombaton Felcsúton, a Magyarország étele 2023. szakácsverseny döntőjén.

Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy a politika és a gazdaság sem működik a fehér asztal nélkül:

Az étkezés nemcsak testi, hanem lelki töltődés is egyben.

A határokon átívelő koszt….

A kormánybiztos a rendezvénnyel kapcsolatban kifejtette: hat éve rendezik meg a versenyt, amelyen az egész Kárpát-medence magyarjai versengenek egymással. Megemlítette, hogy új elem a Szamos Mátyás tányérdesszert verseny, amelynek keretében

fiatalok alkotnak különféle „édes csodákat”.

Németh Szilárd kiemelte, hogy

a magyarok magyar Magyarországot akarnak, amihez a gasztronómia is hozzátartozik, s ezt a viadal erősíti.

Úgy vélte,

nem könnyű az a küldetés, amit Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke vállalt, mert a magyar hagyományokra épülő ételek népszerűsítését, azok megújítását tűzte ki maga elé.

Megjegyezte, hogy a főszervező döntése sikeres, mert egyre inkább elismert a verseny.

Kövesse híreinket a Google hírekben is!

Frissítés! Megvan a győztes trió!

  • Első lett a Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata
  • A második helyezett a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával.
  • A harmadik helyen a Róna Ászai nevű csapat végzett Csonkatányér nevű ételkompozíciójával.

 

Pin It on Pinterest