Tudta, hogy az Ön, meg az Ön és az Ön nevében is üzent Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár? A kiváltó ok az volt, hogy az Ön, meg az Ön és az Ön miniszterelnöke Washingtonban tett látogatását másként értelmezte  egy újságíró, mint azt a Fidesz-kommunikáció szerette volna.

“Menj a francba”

A magyar kormány nemzetközi szóvivője (egész pontosan a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára) írt ki ma délelőtt a Twitter-oldalára – vette észre a hvg.hu.

Kovács Zoltán a Washington Post állandó szerzőjének írásán akadt ki, amelyben Richard Cohen Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor találkozóját elemezte. Tény, hogy a véleménycikkben Cohen nem túl kedvesen ír Magyarország nemzetközi jelentőségéről.

„Magyarországnak nincs tengere, és még 10 millióan sem lakják. Nem tölt be hatalmi egyensúlyt, nem fontos kereskedelmi partner. A legjobb napjait már maga mögött hagyta, az oroszok elleni 1956-os dicsőséges kiállására a jelenlegi, történelmileg vak amerikai generáció már nem is emlékszik – és eddig Trump is kétségkívül közéjük tartozott.”

Ezek után a szerző végigsorolja, hogyan rombolta le Orbán Viktor a demokráciát Magyarországon, megmagyarázva, miért nem kellett volna őt fogadni a Fehér Házban.

A magyar kormányszóvivő szokásához híven nem hagyta szó nélkül a kemény kritikát, a

„keleti parti liberális elit döbbenetes tudatlanságának és arroganciájának”

nevezve a történteket. Majd nem rejtette véka alá véleményét Richard Cohennel szemben sem.

„Azt írja Magyarországról, hogy a legjobb napjait már maga mögött hagyta. Több mint 10 millió magyar, aki minden nap bebizonyítja az ellenkezőjét üzeni neki: Menj a francba!”

– írta mindannyiunk nevében a szerzőnek Kovács.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét